Διεθνή

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων και αναστάτωση στους επιβάτες

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ανακοίνωσε το πρόβλημα, εξηγώντας ότι επηρεάζει όλα τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου – Άγνωστο πότε θα λυθεί το ζήτημα

Χάος και αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στον έλεγχο διαβατηρίων από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας συνοριοφυλάκων.

Το πρόβλημα επηρεάζει όλα τα αεροδρόμια. Η είδηση γνωστοποιήθηκε πρώτα από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει νύξη για το πότε θα επιλυθεί.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Σκωτίας ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο δεν έχει σχέση με την ασφάλεια. «Η Border Force αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια εθνική τεχνική διακοπή που επηρεάζει τα αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες που φτάνουν» διευκρινίζουν.

Ομάδες της Border Force βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων παρέχοντας υποστήριξη, ενώ ομάδες της υπηρεσίας βρίσκονται τόσο στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και στον τερματικό σταθμό της σήραγγας της Μάγχης. Ωστόσο προς το παρόν, δεν είναι γνωστό επεκτείνεται και πέραν των αεροδρομίων.

ΠΗΓΗ ΠρώτοΘέμα