Εκλογές 2024

Λούκας Ελευθερίου: Μαζί για την αλλαγή που ζητούμε ως κάτοικοι του νεοσύστατου Δήμου

Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λακατάμειας - Τσερίου - Συν. Ανθούπολης, Αρ. 2

Σε τρεις κύριοι άξονες, στους οποίους θα εστιάσει στην περίπτωση εκλογής του, επικεντρώνεται ο κύριος Λούκας Ελευθερίου, θέτοντας υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος για τη Δημαρχία του νεοσύστατου Δήμου της Λακατάμειας - Τσερίου - Συν. Ανθούπολης. Όπως λέει κι ο ίδιος, οι τρεις αυτοί άξονες σχετίζονται με την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο και την καλύτερη επαφή του δημότη με τον Δήμο.

  • Κύριε Λουκά Ελευθερίου, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. Πού γεννηθήκατε, σε ποια σχολεία φοιτήσατε, τι σπουδάσατε και σε ποιον τομέα δραστηριοποιείστε επαγγελματικά;

Γεννήθηκα στις 28 Οκτώβριου 1990, στην Λακατάμεια, όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησα με πτυχίο Νοσηλευτικής από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Κοινοτική Νοσηλευτική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2015 εργάζομαι ως νοσηλευτής στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

- Ποια ήταν η ενασχόλησή σας με τα κοινά; Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για Δήμαρχος Λακατάμειας;

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά. Ήμουν στέλεχος της ΦΠΚ Πρωτοπορία και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, εκπροσωπώντας την ακόμα και στη Σύγκλητο.

Με την αποφοίτησή μου εντάχθηκα στη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ). Το 2016 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση που υπηρετώ μέχρι και σήμερα. Το 2023 εκλέχθηκα μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η εκλογή μου ως δημοτικού συμβούλου, τα τελευταία 7 χρόνια, μου πρόσφερε πολλές εμπειρίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ η επαφή μου με την τοπική κοινωνία αποτέλεσε τόσο πρόκληση όσο και την επιθυμία όλων να επιλεγώ ως υποψήφιος για την αλλαγή που ζητούμε ως κάτοικοι στον νεοσύστατο Δήμο της Λακατάμειας – Τσερίου – Συν. Ανθούπολης.

  • Ποιοι είναι οι τρεις κύριοι άξονες, στους οποίους θα εγκύψετε σε περίπτωση εκλογής σας;

Οι τρεις κύριοι άξονες, στους οποίους θα εστιάσω στην περίπτωση εκλογής μου, σχετίζονται με την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο και την καλύτερη επαφή του δημότη με τον Δήμο. Αναφορικά με την καθαριότητα, προτείνεται η δημιουργία πράσινου σημείου στα δημοτικά όρια, το οποίο θα επιτρέπει στους δημότες να ανακυκλώνουν εύκολα διάφορα υλικά. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης και θα διευκολύνει τη διαχείριση αποβλήτων. Επιπλέον, σκοπεύουμε να προσφέρουμε κατ' οίκον συλλογή ογκωδών αποβλήτων και μπάζων, κάτι που θα αποτρέψει την ανεξέλεγκτη απόρριψη και θα διατηρήσει τους δημόσιους χώρους καθαρούς. Τέλος, το πρόγραμμα «Adopt a Green Space - Adopt a Park in Lakatamia» θα επιτρέψει στους δημότες να υιοθετήσουν πάρκα και χώρους πρασίνου, προάγοντας την αίσθηση της κοινότητας και την κοινωνική συνοχή.

Σχετικά με το οδικό δίκτυο, πρώτιστος στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε αναξιοποίητα οικόπεδα για τη δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης και να αναβαθμίσουμε το υπάρχον οδικό δίκτυο σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Παράλληλα, θα κατασκευάσουμε αντιπλημμυρικά έργα για την πρόληψη ζημιών στις κύριες οδικές αρτηρίες και θα ανοίξουμε έναν δεύτερο δρόμο, που θα συνδέει την Πάνω Λακατάμεια με τον Συνοικισμό Ανθούπολης. Το πρόγραμμα "Park and Ride" θα δώσει στους δημότες τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν και να μετακινούνται με λεωφορείο.

Για την καλύτερη επαφή των δημοτών με τον Δήμο θα δημιουργηθούν τρία γραφεία εξυπηρέτησης, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Η υπάρχουσα εφαρμογή για κινητά θα επανασχεδιαστεί για να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη, ενώ θα προσφέρουμε προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης για όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Με αυτές τις πρωτοβουλίες στοχεύουμε στη δημιουργία ενός πιο συνδεδεμένου και ενεργού Δήμου Λακατάμειας – Τσερίου – Συν. Ανθούπολης.