Ν. Νικολαΐδη στηρίζουν οι Οικολόγοι στη Λεμεσό

Η πολιτιστική κληρονομιά της Λεμεσού μάς θέτει προ μιας τεράστιας ευθύνης, που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της σημερινής πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας σε επίπεδα αντάξια αυτής της παρακαταθήκης, ανέφερε χθες βράδυ ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία «Ταμείου Πολιτισμού» και πυρήνων πολιτισμού.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε το εκλογικό του επιτελείο με θέμα «Διαμορφώνοντας μια νέα πολιτιστική πρόταση για τη Λεμεσό», ο κ. Νικολαΐδης είπε πως, αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά τη Λεμεσό είναι ο πολιτισμός της, τα γράμματα και οι τέχνες και σημείωσε πως η Λεμεσός δεν πρέπει να αφήνει αναξιοποίητες τις δυνατότητες για να έχει, για παράδειγμα, μια μόνιμη λυρική σκηνή, να έχει τη βασική τουλάχιστον υποδομή μιας συμφωνικής ορχήστρας, να καθιερώσει έναν ετήσιο θεσμό θεάτρου-όπερας-μουσικής-χορού από κυπριακές παραγωγές, που να έχουν διεθνή εμβέλεια και αίγλη.


Το «παρών» τους στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Ά. Κυπριανού και Ε. Δίπλαρος, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Γ. Παπαδόπουλος, ο επαρχιακός οργανωτικός της Αλληλεγγύης Λ. Φιλιππίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Α. Μαρκίδης. Από τον χώρο του πολιτισμού παρόντες ήσαν, ανάμεσα σ’ άλλους, οι Βάσος Βενιζέλος (λογοτέχνης), Γόρης Γρηγοριάδης (ζωγράφος), Τάκης Μιχαήλ (συγγραφέας), Μαρία Μιχαήλ (ζωγράφος), Λόλλος Γεωργαλέττος (μουσικός, συνθέτης) και Ευάγγελος Καραφωτιάς (συγγραφέας).
Εξάλλου, το Κίνημα Οικολόγων αποφάσισε χθες βράδυ σχεδόν παμψηφεί την υποστήριξη του Ν. Νικολαΐδη για τη δημαρχία της Λεμεσού.