Αναλύσεις

Η μαρίνα της Αγίας Νάπας και ο θεμέλιος λίθος

Πριν από μερικές μέρες έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ στρατηγικού επενδυτή και εργολάβου για την κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας. Επιτέλους, το πιο ώριμο έργο που υπάρχει σήμερα στην Kυπριακή Δημοκρατία ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Η Αγία Νάπα, όπως και μετά το 1974, έτσι και τώρα, βάζει τη δική της υπογραφή στην εκκίνηση της οικονομίας του τόπου μας.
Πρόκειται για μία ιδιωτική επένδυση πέραν των 220 εκ., που θα δημιουργήσει πέραν των 800 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, με συνολικό όφελος, βάσει μελέτης, προς την κυπριακή οικονομία πέραν του ενός δις. Στα θετικά για την κυπριακή οικονομία, αλλά ιδιαίτερα για την Αγία Νάπα, καταγράφεται η εμπιστοσύνη που της έχει δείξει ο παγκοσμίου βεληνεκούς επενδυτής του έργου Naguib Sawiris.
Η μαρίνα θα αναβαθμίσει σημαντικά την Αγία Νάπα και θα προσθέσει στο τουριστικό προϊόν ακόμα ένα σημαντικό έργο υποδομής, που θα προσελκύσει ειδικού ενδιαφέροντος τουρισμό, ντόπιους επισκέπτες αλλά και κάτοικους υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων. Ταυτόχρονα θα ενισχύσει σημαντικά την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία που έχουμε θέσει ως στόχο να παρέχουμε στους επισκέπτες μας.
Δεν θα είναι απλώς μία μαρίνα, αλλά ένα πραγματικό στολίδι της Μεσογείου, με ένα πρωτοποριακό και μοναδικό σχεδιασμό. Αυτό το γεγονός αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα προς όλους μας, καθώς οφείλουμε να βεβαιωθούμε ότι η ανάπτυξη στην περιοχή γύρω από τη μαρίνα θα υλοποιηθεί στη βάση ενός σωστού και βιώσιμου σχεδιασμού, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας περιοχής με μοναδικές και πρωτοποριακές αναπτύξεις που θα συνάδουν πλήρως με τη μαρίνα, τους στόχους και το όραμα της πόλης μας.
Στις 30 Σεπτεμβρίου ο θεμέλιος λίθος που θα τεθεί δεν θα είναι μόνο για τη μαρίνα, αλλά ουσιαστικά θα τεθούν και οι βάσεις για να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να καταστήσουμε την Αγία Νάπα το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές, το ποιες και πόσες θα υλοποιήσουμε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
Δήμαρχος Αγίας Νάπας