Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
ΜΕ επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στάθης Παπαδάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη σύνθεση του Συμβουλίου και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ενημέρωσε πριν από 15 μέρες το Προεδρικό για την απόφασή του, ενώ τη Δευτέρα κατέθεσε και επίσημα την παραίτησή του και αναμένει απάντηση, «ώστε να μη μείνει ακέφαλο το Πανεπιστήμιο».
Αποφάσεις Συγκλήτου
«Όπως αναφέρω και στην επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθώ σχετίζονται με τις αποφάσεις της Συγκλήτου, την επιλογή εξωτερικών συμβούλων και γενικά τη σημερινή σύνθεση του Συμβουλίου», είπε ο κ. Παπαδάκης.
«Τα καθήκοντα του Συμβουλίου», συνέχισε, «είναι η οικονομική διαχείριση και παρακολούθηση του πανεπιστημίου και η εξεύρεση εξωτερικών πόρων από ευεργέτες κ.λπ., και με τη σύνθεση που έχει σήμερα δεν μπορεί να γίνει ούτε ο έλεγχος καλά, ούτε να βγούμε έξω στην κοινωνία για να βρούμε χορηγούς, και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να παραμείνω».
«Το πρόβλημα για μένα είναι με τους εξωτερικούς συμβούλους περισσότερο, όσο και με την ίδια τη Σύγκλητο», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας πως, από τα 20 μέλη του Συμβουλίου, τα 10 είναι Ακαδημαϊκοί και τα 10 ανεξάρτητα, με τα τρία να διορίζονται από τη Σύγκλητο και τα επτά από το Υπουργικό Συμβούλιο.