Ειδήσεις

Πρωτιά για το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ στην Αθήνα

Αναδείχθηκε πρώτη δύμανη στις εκλογές των Κυπρίων φοιτητών

Την πρώτη θέση στην προτίμηση των Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα κατέλαβε στις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, 14 Απριλίου, το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. Οι εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) στην Αθήνα. Δεύτερη παράταξη αναδείχθηκε η Προοδευτική ΚΦ, που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, και τρίτη η ΦΠΚ Πρωτοπορία, που πρόσκειται στον ΔΗΣΥ. Οι τρεις παρατάξεις κέρδισαν από τρεις έδρες αντίστοιχα, ενώ χωρίς έδρα παρέμεινε η παράταξη που πρόσκειται στο ΔΗΚΟ, δηλαδή η Αναγέννηση.


Στις εκλογές έδωσαν το «παρών» τους με την ψήφο τους συνολικά 1106 φοιτητές, εκ των οποίων οι 348 ψήφισαν το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ που συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 32,40%. Την Προοδευτική ψήφισαν 341 φοιτητές και συγκέντρωσε 31,75%, ενώ την Πρωτοπορία ψήφισαν 314 φοιτητές, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 29,24%. Μόλις 71 ψήφους έλαβε η Αναγέννηση, με ποσοστό 6,61%.


Με το άκουσμα του αποτελέσματος των εκλογών, η παράταξη που στέφθηκε πρώτη δύναμη ξέσπασε σε πανηγύρια. Σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «νίκησε τη μιζέρια και τα ψέματα, ξεφτίλισε μια ολόκληρη κομματοκρατία και έστειλε στο σπίτι του κάθε ασυνείδητο εντολοδόχο».


«Οι κομματικοί μηχανισμοί αποδείχθηκαν πολύ μικροί μπροστά στο μεγαλείο των Δρασιτών. Τα λεφτά τους φάνηκαν ασήμαντα μπροστά στην Δρασίτικη περηφάνια. Οι λασπολογίες τους μαύρισαν αυτούς και τα αφεντικά τους. Η ιδέα του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ δεν φθείρεται, δεν αποθνήσκει. Παραμένει αναλλοίωτη στην εποχή των ξεπουλημένων και δείχνει τον σωστό τον δρόμο. Το μοναδικό κίνημα με συνεχή αύξηση των ποσοστών του. Η μοναδική αυτόνομη φωνή στην Αθήνα, που εκφράζει κάθε ανυποχώρητο Έλληνα και περήφανο φοιτητή», προστίθεται στην ανακοίνωση. Η παράταξη ευχαριστεί τους 348 ασυμβίβαστους -όπως τους χαρακτηρίζει- φοιτητές που την εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους και υπόσχεται ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για το καλό της πατρίδας μας και των φοιτητών της.


Σε δηλώσεις του στο «Sigmalive» ο Πρόεδρος της παράταξης, Χρίστος Γεωργίου, χαρακτήρισε την πρωτιά του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ως γροθιά στο στομάχι των κομματικών επιτελείων. Υπενθύμισε πως η παράταξή του είναι η μοναδική που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αριθμητική και ποσοστιαία άνοδο «σε αντίθεση με τις κομματικές παρατάξεις», ενώ ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς περί χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, κάτι που τους έδωσε τη νίκη, ανέφερε ότι «τα ψέματα αυτά δεν ευσταθούν, διότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι αριθμοί κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Φέτος, όμως, αυξήθηκε ο αριθμός προσέλευσης. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες των κομματικών στελεχών προς τους ανωτέρους τους σε μια ύστατη προσπάθεια να περισώσουν την αποτυχία τους».


«Ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά που έδωσε γροθιά στο στομάχι των κομματικών επιτελείων. Καλούμε και τους υπόλοιπους υγιώς σκεπτόμενους φοιτητές, που δεν είχαμε τη στήριξή τους, να πυκνώσουν τις τάξεις του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ», είπε καταληκτικά.