Αθλητικά Κύπρος

ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΗ

Η ομάδα από το Παραλίμνι πάλεψε κόντρα στον Εθνικό, αλλά το τελικό 1-1 την έστειλε στη β ́ κατηγορία ύστερα από 45 χρόνια
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 1
(39 ́ Λάζιτς)
ΕΝΠ 1
(25 ́ Τόφας)
Κωνσταντίνος Κλαρκ

Μετά από 45 χρόνια σταθερής πορείας στην α’ κατηγορία η Ένωση αποχαιρέτησε την κατηγορία των μεγάλων. Αυτό γιατί η ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου έμεινε στο 1-1 με τον Εθνικό στο Δασάκι της Άχνας και παρά τις ήττες των Άρη και Α.Ε. Κουκλιών δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από τις δυο ομάδες και έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα μετά και την Αλκή που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη β’ κατηγορία. Πάντως το συγκρότημα του Νίκου Ανδρονίκου από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία προκειμένου να μείνει στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο λίγο οι χαμένοι βαθμοί και περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα δεν την άφησαν να ορθοποδήσει. Όπως αποδείχθηκε στην τελική, η ομάδα του Παραλιμνίου έχασε την παραμονής της και από την τιμωρία των -3 βαθμών από τα κριτήρια του περασμένου καλοκαιριού. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει μάθημα για όλες τις ομάδες μας αφού πλέον αποτελεί τον πιο δυνατό-σκληρό αντίπαλο για όλους.
Λιγοστές οι φάσεις... από ένα γκολ
Χωρίς το μεγάλο ρίσκο άρχισαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Από τη μια η ομάδα της ΕΝΠ έψαχνε προσεκτικά το γκολ και παράλληλα έβλεπε και την αμυντική της λειτουργία και από την άλλη ο Εθνικός προσπαθούσε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Ανδρονίκου μακριά από την εστία του Κουντούλ. Η πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση ήρθε από πλευράς Εθνικού Άχνας στο 9ο λεπτό, όταν το σουτ του Σίλας απέκρουσε με σχετική ευκολία ο Μάστρου. Στη συνέχεια η ΕΝΠ ανέβασε τους ρυθμούς της και στο 25ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ, μετά από εκτέλεση πέναλτι του Τόφα. Ωστόσο κακώς δόθηκε το πέναλτι από τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάριο Παναγή, αφού η μπάλα κτύπησε στον μηρό του Χάτζιαρου και όχι στο χέρι του.


Ο Τόφας δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Στη συνέχεια του πρώτου μέρος αντί το γκολ να ενεργήσει θετικά για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Ανδρονίκου, ο Εθνικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στην αμέσως επόμενη καλή φάση του αγώνα τον έφερε στα ίσα. Ήταν στο 38ο όταν ο Τσιντί βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Λάζιτς και αυτός, από πλάγια θέση, επιχείρησε του σουτ, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τους αμυντικούς των «βυσσινί», ξεγελώντας τον Μάστρου και καταλήγοντας στα δίκτυα του. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ευκαιρία του Εθνικού Άχνας στο 45ο λεπτό, όταν ο Σίλας επιχείρησε του σουτ, ωστόσο ο Μάστρου έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα και στη συνέχεια οι αμυντικοί του την απομάκρυναν περισσότερο.
Προσπάθησε η ΕΝΠ, αλλά δεν τα κατάφερε...
Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Η ομάδα του Παραλιμνίου ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία και να παλέψει την παραμονή της στους αγώνες της δεύτερης φάσης. Όμως τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Ανδρονίκου από την αρχή της επανάληψης τούς κυρίευε το άγχος της νίκης και της παραμονής και δεν δούλεψε υπέρ τους αυτό το γεγονός. Η μοναδική φορά που οι ποδοσφαιριστές του Παραλιμνίου απείλησαν την εστία του Κουντούλ ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα με φάουλ του Ιμπραΐμι στο 49’, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω από τα κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Εθνικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και οι παίκτες τους Απόστολου Μακρίδη ήταν πιο συγκεντρωμένοι. Διαδοχικά σουτ του Σίλας, 64’ και 73’, δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 76 ́και 83’ πλασέ των Μπαρμπούδη και Τσιντί μάζεψε με σχετική ευκολία ο Μάστρου. Το τελικό σφύριγμα του Παναγή βρήκε τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της Ένωσης απογοητευμένους, αφού παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τον μεγάλο τους στόχο.
Διαιτητής: Μ. Παναγή
Βοηθοί: Μ. Καλογήρου/Π. Πέτρου
Εθνικός Άχνας : Κουντούλ, Αουρέλιο, Ταλ, Σίλας (89’ Σίλας), Χάτζιαρος, Τσιντί, Λάζιτς (58’ Μπαρμπούδης), Αντέλκοβιτς, Αμεσάν (81’ Λεντέσμα), Φροξυλιάς, Στόλερ.
ΕΝΠ: Μάστρου, Τσιακλής, Γκάβριτς, Τσιγκουίνι, Καντέρο, Κολάνης (62’ Κοσμάς), Αρέστη (81’ Ζαννέτου), Τόφας (76’ Τζεμάχ), Αγκούλο, Ιμπραΐμι, Ντε Σόουζα.
Κίτρινες: Φροξυλιάς / Αρέστη, Γκάβριτς, Κολάνης 6η, Ντε Σόουζα