ΕΛΑΜ: Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο και τις θέσεις του για τις Ευ

Σε παρουσίαση του ψηφοδελτίου του καθώς και των θέσεών του, ενόψει των Ευρωεκλογών, προέβη χθες το ΕΛΑΜ. Το κόμμα κατέρχεται στις εκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους τους Μάριο Βασιλείου, Γεάδη Γεάδη, Δέσποινα Κασάπη Αντρέου, Παναγιώτη Κλεοβούλου, Χαράλαμπο Μεσαρίτη και Μιχάλη Μιχαήλ. Όπως τόνισε το ΕΛΑΜ κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, «στήριξη της υποψηφιότητάς μας θα αποτελέσει την απαρχή κάθαρσης της διαφθοράς που επικρατεί στον τόπο μας». Το ΕΛΑΜ κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να δώσουν το μήνυμα ότι «δεν τους ανεχόμαστε άλλο να καταστρέφουν και να ξεπουλούν την πατρίδα μας».
Οκτώ απαιτήσεις
Το κόμμα, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίασή του, διαθέτει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες θα προασπίσει εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «διεκδικώντας τα νόμιμα και ιστορικά μας δίκαια». Επί τούτου ανακοίνωσε τις οκτώ απαιτήσεις που θέτει επί τάπητος:
1. Την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Διακοπή των συνομιλιών που έχουν ως βάση για διαπραγμάτευση οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση.
2. Την καταγγελία των επαχθών όρων που έχει επιβάλει η Τρόικα και άμεση έξοδό μας από τη μνημονιακή σύμβαση των διεθνών τοκογλύφων. Οι πολιτικές λιτότητας δεν αποτελούν λύση καθώς αυξάνουν την ανεργία.
3. Να οδηγηθούν οι κλέφτες που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα στη δικαιοσύνη και όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια, στη φυλακή.
4. Τη διακοπή της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πρόκειται για ένα έθνος που δεν έχει καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και αξίες, ενώ κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος. Θα δημιουργήσουμε ισχυρό μέτωπο κατά της ενταξιακής της πορείας με εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης.
5. Την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της κυπριακής ΑΟΖ προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Επιβολή όρων στις συνεργαζόμενες εταιρείες ανόρυξης για εργοδότηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Ελλήνων της Κύπρου, μειώνοντας έτσι την ανεργία.
6. Να καθοριστεί όριο στην είσοδο κοινοτικών μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ζητούμε όπως απελαθούν αμέσως όλοι οι λαθρομετανάστες.
7. Να κλείσουν αμέσως τα οδοφράγματα και να σταματήσει η έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.
8. Να μην επιτραπεί ξανά σε τ/κ κόμμα να συμμετάσχει σε διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως εγκληματικά πράττουν έως και σήμερα.
Όχι σε ψήφο των Τ/κ
Το ΕΛΑΜ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και με τη συμμετοχή των Τ/κ στις Ευρωεκλογές. «Η απαράδεκτη ένταξη των Τουρκο''κυπρίων'' (sic) στις Ευρωεκλογές καθιστά την ψήφο σου εκτός από υποχρέωση και εθνική αναγκαιότητα. Θα επιτρέψεις στους δοσίλογους να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα, στέλνοντας εκπροσώπους του ψευδοκράτους επίσημα στην Ευρωβουλή;», ανέφερε στο μήνυμά του. «Το εθνικιστικό ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ αποτελεί τη μοναδική επιλογή για να ξεβρομίσει επιτέλους αυτός ο τόπος», κατέληξε το κόμμα.