Αθλητικά Ελλάδα

Ψάχνοντας το πρώτο brake

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη των πλέι-οφ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ

Στη Μόσχα, για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο final4 του Μιλάνου, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σήμερα (7 μ.μ.) αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή (στις 7.15 μ.μ.) θα δώσει τους δύο πρώτους αγώνες της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.
«Έχουμε να παίξουμε μια δύσκολη σειρά. Έχουμε το ντεζαβαντάζ της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία, θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας για την πρόκριση στο Final Four», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Φραγκίσκος Αλβέρτης, πριν από την επιβίβαση της «πράσινης» αποστολής στο αεροπλάνο.
Όσο για το πού θα «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός την αντίπαλό του, ο τεχνικός της ομάδας τόνισε: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σχέση με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Αυτά, όμως, είναι τεχνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να δείξουμε θέληση για την πρόκριση».
«Από τις καλύτερες ομάδες...»
Τέλος, σε ερώτηση για το αν μια νίκη στη Μόσχα θα δώσει στο «τριφύλλι» πλεονέκτημα πρόκρισης, σημείωσε: «Καμία νίκη δεν σου δίνει είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Πρόκειται για μια δύσκολη σειρά αγώνων, όπου απαιτείται συνεχής συγκέντρωση, ώστε να τα καταφέρεις».
Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Αλβέρτης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
Πέραν του αγώνα του Παναθηναϊκού, στη μάχη ρίχνονται με στόχο το 1-0 οι Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι Τελ Αβίβ.