Αθλητικά Διεθνή

Ο Γκοντίν την έστειλε στους "16"

Με τέρμα του αρχηγού της η Ουρουγουάη νίκησε 1-0 την Ιταλία και πήρε την πρόκριση
Η Ουρουγουάη είναι η ομάδα που θα συνεχίσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ η Ιταλία έμεινε εκτός, μετά την ήττα με 1-0 από την «τσελέστε» με το γκολ του Ντιέγκο Γκοδίν στο 81ο λεπτό, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στον 4ο όμιλο. Η Ουρουγουάη κατετάγη δεύτερη και στους «16» θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο και η οποία θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η Κολομβία.
Ο Πραντέλι παράταξε τη «σκουάντρα ατζούρα» σε σχηματισμό 3-5-2, καθώς με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της Γιουβέντους (Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι) θέλησε να ελέγξει το «φονικό» δίδυμο της «σελέστε», που συνθέτουν οι Σουάρες, Καβάνι. Επίσης, για να κοντρολάρει το ρυθμό έπαιξε με δύο πλέι-μέικερ (Πίρλο, Βεράτι), ενώ στην επίθεση χρησιμοποίησε τον πρώτο σκόρερ του καμπιονάτο, τον Ιμόμπιλε, μαζί με τον Μπαλοτέλι.
Αυτό είχε ως συνέπεια ένα «σφιχτό» παιχνίδι, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, αφού ούτε η Ουρουγουάη ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει από νωρίς, κι ας ήταν εκείνη που κυνηγούσε το αποτέλεσμα, αφού ένα γκολ της αρκούσε. Ως εκ τούτου οι μοναδικές φάσεις άξιες αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα φάουλ του Πίρλο που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μουσλέρα (12 ́) και η διπλή επέμβαση του Μπουφόν στην ίδια φάση (33 ́), αρχικά στο γύρισμα του Σουάρες και ύστερα στο σουτ του Λοδέιρο.
Η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μαρκίζιο στο 59ο λεπτό, σε φάση που ουδείς κατανόησε την απόφαση του Μεξικανού διαιτητή καθώς ο Ιταλός δεν φάνηκε να έχει πρόθεση να χτυπήσει τον Ρίος, άλλαξε νωρίς τον αριθμητικό συσχετισμό στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι σε μια τόσο οργανωμένη ομάδα, όμως, ήταν σαφές και σημαντικό ότι οι λιγοστές ευκαιρίες δεν θα έπρεπε να σπαταληθούν. Ήδη, μία είχε χάσει στο 58 ́ ο Ροντρίγκες σουτάροντας άουτ από εξαιρετική θέση, ενώ στο 69 ́ ο Μπουφόν είπε «όχι» στον Σουάρες, στο μεταξύ τους τετ α τετ.
Το «γόρδιο δεσμό» για την «τσελέστε» έκοψε τελικά ο Ντιέγκο Γκοδίν, ο οποίος σκόραρε στο 81 ́ με την... πλάτη σε εκτέλεση κόρνερ, στην 80ή συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, στέλνοντας την Ουρουγουάη στους «16» και την άτολμη Ιταλία σε πρόωρες... διακοπές.
ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 59 ́ Μαρκίζιο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλοτέλι, Ντε Σίλιο - Ρίος, Μουσλέρα
ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πρατέλι): 1. Τζανλουίτζι Μπουφόν, 2. Ματία Ντε Σίλιο, 3. Τζόρτζιο Κιελίνι, 4. Ματέο Νταρμιάν, 8. Κλαούντιο Μαρκίζιο, 9. Μάριο Μπαλοτέλι (46 ́ 18. Μάρκο Παρόλο), 15. Αντρέα Μπαρτσάλι, 17. Τσίρο Ιμόμπιλε (71 ́ 10. Αντόνιο Κασάνο), 19. Λεονάρντο Μπονούτσι, 21. Αντρέα Πίρλο, 23. Μάρκο Βεράτι (75 ́ 5. Τιάγκο Μότα)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1. Φερνάντο Μουσλέρα, 3. Ντιέγκο Γκοδίν, 6. Άλβαρο Περέιρα (63 ́ 11. Κρίστιαν Στουάνι), 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 9. Λουίς Σουάρες, 13. Χοσέ Μαρία Χιμένες, 14. Νίκολας Λοδέιρο (46 ́ 16. Μαξιμιλιάνο Περέιρα), 17. Αρεβάλο Ρίος, 20. Άλβαρο Γκονζάλες, 21. Έντισον Καβάνι, 22. Μάρτιν Κάσερες
ΜVP o Μπουφόν
«Πικρή» διάκριση για τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας Τζίτζι Μπουφόν, που αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με την Ουρουγουάη, στον οποίο όμως η «σκουάντρα ατζούρα» ηττήθηκε 1-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ.