Διεθνή

Ο Κάστρο φανατικός τηλεθεατής του… Μαραντόνα!

ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙ
Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, φαίνεται να κερδίζει πλέον οπαδούς και εκτός γηπέδων ως σχολιαστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ΦΙΦΑ 2014. Σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Ουρουγουανό δημοσιογράφο Βίκτωρ Ούγκο Μοράλες παρουσιάζει τη δική του ποδοσφαιρική εκπομπή στο ηπειρωτικής εμβέλειας κανάλι Telesur από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, έστειλε επιστολή στον Μαραντόνα για να τον συγχαρεί για την εκπομπή.


Η εν λόγω επιστολή αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής αναμετάδοσης από τον συμπαρουσιαστή του Μοράλες. Ο Κάστρο επισημαίνει ότι παρακολουθεί καθημερινά την εκπομπή και θαυμάζει το εξαιρετικό επίπεδο ποδοσφαίρου που προσφέρει η διοργάνωση. Παράλληλα η εκπομπή φέρνει στην επιφάνεια θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, τα οποία απασχολούν την Λατινική Αμερική.


Επίσης ο Κάστρο τον ευχαριστεί για όλη τη βοήθεια που έδωσε στον Βενεζουελανό ηγέτη, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος εκτός από την Επανάσταση προώθησε και το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στους υποδουλωμένους λαούς του κόσμου.
Από την πλευρά του ο Μαραντόνα ευχαρίστησε τον Φιντέλ Κάστρο γι' αυτήν του την κίνηση, ενώ ανέφερε ότι τον θεωρεί δεύτερο πατέρα του όπως και την Κούβα δεύτερό του σπίτι, καθώς έζησε εκεί για 4 χρόνια, λαμβάνοντας θεραπεία για τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Τους δύο άντρες συνδέει στενή φιλία.