Αθλητικά Κύπρος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Έχει πολλά κίνητρα για τη νίκη

Η Ανόρθωση ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Δόξα
Αντίστροφα ο χρόνος μετρά για την Ανόρθωση σε ό,τι αφορά την αναμέτρησή της με τη Δόξα για τη 10η αγωνιστική. Μια αναμέτρηση στην οποία η «Κυρία» έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη και την αύξηση της βαθμολογικής της συγκομιδής. Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Αναγέννηση Δερύνειας βελτίωσε την ψυχολογία, έδωσε αυτοπεποίθηση, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Η Ανόρθωση βρίσκεται αρκετά πίσω στην ψυχολογία και με μια νίκη δεν βελτιώνεται η κατάσταση. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να κατακτά τους τρεις βαθμούς. Για να γίνει φυσικά αυτό επιβάλλεται να έχει τη μέγιστη αγωνιστική εικόνα.


Επομένως, το μεγάλο κίνητρο των ποδοσφαιριστών του Ρόνι Λέβι είναι η νίκη. Υπάρχουν και άλλα έτσι ώστε να σταματήσουν κάποια αρνητικά σερί που τρέχουν. Ποία είναι αυτά; Η Ανόρθωση έχει να πετύχει εντός έδρας νίκη από τις 2 Μαρτίου 2016 όταν είχε επικρατήσει της ΕΝΠ με 2-0. Από τότε μετρά δέκα αγώνες χωρίς νίκη στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Στοιχείο πολύ αρνητικό για την «Κυρία». Το δεύτερο γεγονός το οποίο θέλουν να αφήσουν πίσω τους είναι οι συνεχείς διακυμάνσεις στην απόδοση ώστε να σημειώσουν δεύτερη συνεχή νίκη. Αυτό η Ανόρθωση δεν το έχει πετύχει για 25 αγώνες. Η τελευταία φορά που πέτυχε δυο συνεχείς νίκες ήταν στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Αγία Νάπα στην περσινή ποδοσφαιρική χρονιά. Είχε νικήσει την ομάδα της Λεμεσού με τη μεγάλη ανατροπή και την επόμενη αγωνιστική είχε επικρατήσει της Αγία Νάπας με 7-1.
Εκτός ο Κολούνγκα


Η προετοιμασία της Ανόρθωσης ολοκληρώνεται σήμερα με πρωινή προπόνηση. Στη χθεσινή προπόνηση ο Κολούνγκα πάλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και πλέον έχει τεθεί εκτός πλάνου για τον αυριανό αγώνα. Επίσης, εκτός πλάνου είναι και ο Καρλίτος. Ο Ισραηλινός προπονητής αναμένει πως οι ποδοσφαιριστές του θα παρουσιάσουν καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Αυτό γιατί υπήρχε περισσότερος χρόνος για δουλειά στις προπονήσεις και εφαρμογή της νέας φιλοσοφίας.


Σε ό,τι αφορά το πλάνο του για τον αυριανό αγώνα, αναμένεται να ξεκινήσει με τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Μούρα και αριστερά ο Σάντος. Στο κέντρο της άμυνας οι Καλντερόν και Ερέρο. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ οι Ζοάο Βικτόρ και Οικονομίδης. Στα δυο φτερά της μεσαίας γραμμής οι Ρούμπεν Ράγιος και Γκονσάλβες και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπρέρα.


Υπερτερεί


Η Ανόρθωση, από την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, στη 10η αγωνιστική μετρά πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ έχει δεχθεί και δυο ήττες. Στο «Αντ. Παπαδόπουλος» σε πέντε αγώνες έχει σημειώσει δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι στους τελευταίους δυο αγώνες στο «Αντ. Παπαδόπουλος» με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει δυο ισοπαλίες.


2015-2016 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΕΚ 1-1
2014-2015 ΔΟΞΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-4
2013-2014 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΕΚ 1-1
2012-2013 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΧΝΑ 5-1
2011-2012 ΔΕΡΥΝΕΙΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-2
2010-2011 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-0
2009-2010 ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-0
2008-2009 ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-2
2007-2008 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΕΛ 3-1
2006-2007 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΕΚ 1-1