Αθλητικά Κύπρος

Η μεγάλη επιστροφή του Ντόσα Τζούνιορ

ΑΕΛ
Τρία χρόνια μετά ο διεθνής αμυντικός έρχεται να ηγηθεί της άμυνας

Ο Ντόσα Τζούνιορ είναι και πάλι κάτοικος Λεμεσού και θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια στην πολυαγαπημένη του ΑΕΛ. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ήρθε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κύπρο, είχε χθες το πρωί τις τελικές επαφές με τη διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας, υπέγραψε το συμβόλαιό του και λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε η επιστροφή του.
«Η ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Ντόσα Τζούνιορ για τρία χρόνια. Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ καλωσορίζει τον Κύπριο διεθνή αμυντικό πίσω στην ομάδα μας και του εύχεται επιτυχίες και τίτλους με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η είδηση της οριστικής επιστροφής του Ντόσα στην ΑΕΛ, όπως ήταν λογικό, έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας, αφού ήταν επιθυμία τους, από την πρώτη στιγμή που έφυγε το καλοκαίρι του 2013 για τη Λέγκια να τον ξαναδούν με την κίτρινη φανέλα.


Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αυτήν την τριετία, σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, έδειχνε πόσο πολύ αγαπά την ΑΕΛ και τον κόσμο της. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που τον έκανε να ρίξει πολύ τις απαιτήσεις του και σε συνδυασμό με το ανέβασμα της προσφοράς της ΑΕΛ να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιστρέψει.
Ειδικό πρόγραμμα
Από σήμερα, ο Τζούνιορ θα μπει σε ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο 30χρονος αμυντικός (τα κλείνει στις 27 του μήνα) δεν έκανε προετοιμασία με την πρώην ομάδα του αλλά ατομικές προπονήσεις για να διατηρηθεί σε μια κατάσταση ετοιμότητας.


Ο γυμναστής της ομάδας Σωτήρης Χαραλάμπους, βλέποντας και τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί σήμερα, θα του ετοιμάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, ώστε το συντομότερο δυνατό να είναι σε θέση να αγωνιστεί. Λογικά αυτό θα γίνει την 3η αγωνιστική, όταν το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει από τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.
Αμυντικά προβλήματα
Η επιστροφή Ντόσα συνέπεσε με τα αμυντικά προβλήματα που εμφάνισε η ΑΕΛ στο προχθεσινό φιλικό στη Λάρνακα, όπου δέχθηκε πέντε γκολ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε την ευκαιρία να δει πολλά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του, θετικά και αρνητικά.


Όπως όλα τα φιλικά έτσι και το προχθεσινό, θα αποτελέσει τροφή για διόρθωση λαθών και για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Άλλωστε τα φιλικά αυτόν τον σκοπό έχουν, να βλέπει ο προπονητής τι πρέπει να δουλευτεί περισσότερο στις προπονήσεις. Σε μια πρώτη ανάγνωση, θετικό το ότι ο Ουέλιγκτον σημείωσε χατ τρικ και αρνητικό ότι η ομάδα δέχθηκε πέντε γκολ.
Σημειώνουμε το ανεπίσημο ντεμπούτο το Σάββατο και μάλιστα στην 11άδα της λεμεσιανής ομάδας του Βραζιλιάνου Ντανίλο Μπουένο, τον οποίο ο κ. Χριστοδούλου προορίζει για βασικό οργανωτή του παιχνιδιού της ομάδας του. Επίσης ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε αγωνιζόμενος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Αλί Σαβανέ.


Οι δύο ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή είχε λεχθεί ότι ήταν σε καλό επίπεδο ετοιμότητας και θα έμπαιναν στην ομάδα γρηγορότερα από τους Μπενγκούι και Παπάνγκο. Η ΑΕΛ μεθαύριο θα δώσει το πρώτο φιλικό παιγνίδι προετοιμασίας στο Τσίρειο κόντρα στην ΑΕΖ και θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους της να δουν από κοντά την ομάδα που κτίζει ο κ. Χριστοδούλου, δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.