Άφεριμ, κοπέλια

Αλήθεια, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ο Ακιντζί έφυγε από τις συνομιλίες γιατί η Βουλή ενέκρινε τροπολογία, που θα επιτρέπει στους δασκάλους να εξιστορούν στα παιδιά το Ενωτικό Δημοψήφισμα;


Οποιοσδήποτε πιστεύει αυτή την ανοησία είναι τουλάχιστον αφελής.


Αλλά, ακόμη και αν δεχθούμε υποθετικά ότι πρόκειται για τατσιλίκια του Ακιντζί, όσοι δεν συμφωνούν με τις άπειρες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις της δικής μας πλευράς στις συνομιλίες, πρέπει να προβληματιστούν για το τι πραγματικά συμβαίνει. Και εκείνο που συμβαίνει είναι ότι το οικοδόμημα που κτίζουν μαζί, οι Τούρκοι και οι Κύπριοι υποτακτικοί τους, με στόχο να δαιμονοποιήσουν την Ένωση, την Ελλάδα, την ΕΟΚΑ, όσους σήμερα αντιστέκονται στη λοβοτομή του λαού, στη μετάλλαξή του σε ραγιάδες χωρίς μνήμες, στον αφελληνισμό του νησιού και στον ραγδαίο εκτουρκισμό, γιγαντώνεται και θεριεύει. Ας το καταλάβουν λοιπόν όσοι δεν θέλουν τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της φασιστικής Τουρκίας.


Βεβαίως η Κυβέρνησή μας συνέδραμε τον Ακιντζί δίνοντάς του το άλλοθι ότι όλα αυτά οφείλονται στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά, λόγω του επικειμένου δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Ωστόσο, το κυρίαρχο επιχείρημα των Τούρκων και των «ημετέρων» ομοϊδεατών τους για την «κρίση» που προέκυψε, εξακολουθεί να παραμένει το ότι πριν από 67 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού ζήτησε δημοκρατικά την Ένωση με την Ελλάδα κι εμείς δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τη Μεγαλειώδη εκείνη στιγμή της Ιστορίας μας. Γι' αυτό και το κόμμα των εθνικοφρόνων, αν και έκανε το «λάθος» εν όψει προεδρικών εκλογών να τηρήσει αποχή, έσπευσε να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις του μεγάλου αφεντικού. Με άμεση κατάθεση τροπολογίας, που θα ακυρώνει στην ουσία αυτό που ψήφισε η Βουλή και ενόχλησε τον Ακιντζί.


Μα στην Κύπρο κάνουν κουμάντο οι Τούρκοι; Να δείτε που όταν θα γυρίσουν στις συνομιλίες οι διαπραγματευτές μας, οι οποίοι ήδη βρήκαν δίκαιο στον εγκάθετο της Άγκυρας, -γιατί θα γυρίσουν μόλις τους νέψει ο Ακιντζί-, θα προβούν σε «κίνηση καλής θέλησης», αποδεχόμενοι κάποια από τα αιτήματα της Άγκυρας που είναι ακόμη σε σχετική εκκρεμότητα. Διότι αυτός είναι ο χαβάς, όχι η Ένωση! Ποια Ένωση; Εδώ μιλάνε για επανένωση, δηλαδή για τη μετατροπή του νησιού σε τουρκική επαρχία και αγαλλιάζουν. Είναι θλιβερό το κατάντημα όσων εξευτελίζονται για να μην κακοκαρδίσουν την Άγκυρα, για να πείσουν τον Ακιντζί ότι την ευθύνη φέρουν οι «συμφεροντολόγοι εθνικιστές απορριπτικοί» που δεν θέλουν λύση, για να μη χάσουν «τις θεσούλες και τις καριέρες τους και τα πλούτη τους».


Κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις συνομιλίες, στις οποίες παραδέχονται ότι τα δώσαμε όλα. Και δεν τους νοιάζει που η βουλιμία της Άγκυρας δεν μπορεί να κορεσθεί. Εδώ οι Τούρκοι άφησαν πίσω το Taksim και πάνε για κατάληψη όλης της Κύπρου, και οι οπαδοί της λύσης χαίρονται χαράν μεγάλην. Όσοι έχουν συμβιβασθεί με την κατοχή ή έχουν προσδοκίες για μεγάλα προνόμια μετά τη «λύση», φοβούνται ακόμη και να προφέρουν τη λέξη ΕΝΩΣΙΣ, για την οποία τα καλύτερα παιδιά αυτού του νησιού έδωσαν τη ζωή τους.


Όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι πέρα από κάθε λογική προσέγγιση. Οι Τούρκοι απειλούν ότι δεν θα επιστρέψουν στις συνομιλίες, εάν δεν γίνει δεχτή η πρόταση του ΔΗΣΥ για ακύρωση της προηγούμενης απόφασης της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Είναι σαφής ο εκβιασμός και σαφής η υποταγή των μελών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, που συνεχίζουν να περιφέρονται στα Εθνικά Μνημόσυνα και να διαβάζουν συγκινημένοι, κάποιαν από τις φλογερές πατριωτικές ομιλίες που έχει στο αρχείο του το κόμμα.


Το ζήτημα για τον Ακιντζί και την Τουρκία είναι ότι υπάρχει αντίσταση στα σχέδιά τους. Δεν έχουν υποταχθεί όλοι στα κελεύσματα της Άγκυρας, πάρα πολλοί αντιστέκονται. Δεν αποδέχθηκαν και δεν συμβιβάστηκαν όλοι με την κατοχή, υπερισχύει το αντικατοχικό-αντιστασιακό μήνυμα όσων επιμένουν να παραμείνουν Έλληνες.


Οι αιτιάσεις της Άγκυρας και του Ακιντζί και οι βλακώδεις αναλύσεις όσων προσπαθούν να μας πείσουν πως ήταν λάθος το Ενωτικό μας αίτημα, ψεύδος και απάτη, δείχνουν πώς θα είναι η κατάσταση μετά τη λύση: Όσοι δεν ενταχθούν στο σύστημα θα στέλνονται στην Αλμυρά Έρημο! Και αν κάποιος ρομαντικός δάσκαλος μιλήσει στα παιδιά για την Ενάτη Ιουλίου ή την ΕΟΚΑ, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Κάποιος θα πει: υπερβολές. Ίσως.


Το βέβαιο είναι ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν λύση που να διαφυλάσσει τα δικαιώματα όλων, θέλουν (και πήραν στις συνομιλίες) υπερπρονόμια που τους καθιστούν κυρίαρχους του νησιού, ανακτούν την Κύπρο, επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε υποτακτικούς τους και να μας αφελληνίσουν. Η προσάρτηση θα γίνει αυτόματα, λέγει ο Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής, όταν η κρίσιμη μάζα των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο το επιτρέψει. Αυτό είναι το κοινό όραμα; Αυτός είναι ο διαλλακτικός και καλός Ακιντζί;


Οι Τούρκοι τους πήραν χαμπάρι όλους αυτούς τους υποταγμένους και συμβιβασμένους, και χρησιμοποιούν επιτυχώς όσους «θέλουν λύση τώρα». Την όποια λύση εγκρίνει η Άγκυρα. Μιλούν ακόμη εντελώς απαξιωτικά και ταπεινωτικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ουσία δεν είναι τον Νίκο Αναστασιάδη που θέλουν να πλήξουν, αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία θεωρούν εκλιπούσα. Μια θέση την οποία αποφάσισε να επιβεβαιώσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με την πρότασή του για αλλαγή της απόφασης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Άφεριμ σε όλους.


Είμαστε όμως κι εμείς. Εμείς που πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το κόστος της Ελευθερίας. Για να μη μετατρέπονται σε αγράμματους υποτακτικούς, που χλευάζουν τα Ιερά και τα Όσια του λαού μας.


Και ειλικρινά δεν με νοιάζει για το τι γράφουν και πράττουν όσοι εκ των πραγμάτων επέλεξαν να μην είναι Έλληνες, αλλά θέλουν να είναι μια άλλη φυλή. Είναι δικαίωμά τους. Αλλά εμείς που έχουμε μια διαφορετική κουλτούρα και επιλέξαμε να παραμείνουμε Έλληνες, κι εμείς και τα παιδιά μας, πρέπει αγωνιστούμε σκληρά για να γίνει σεβαστό και το δικό μας δικαίωμα στην Ελληνική μας, βαριά κληρονομιά!