Τοπικά

Την Παρασκευή αποφασίζει το Εκλογοδικείο για Λεμεσό

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν σημειώθηκε χθες στο Εκλογοδικείο -σε ό,τι αφορά την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Λεμεσού- και η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου.


Η ένσταση από πλευράς δικηγόρων του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη κατατέθηκε την Παρασκευή, ενώ μόλις χθες το πρωί κατατέθηκε η ένσταση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, που εκπροσωπεί τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Έφορο Εκλογής και τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού.
Ως εκ τούτου, ζητήθηκαν λίγες μέρες από τους δικηγόρους του Ανδρέα Χρίστου και των υπόλοιπων αιτητών για εξέταση των ενστάσεων, με το Δικαστήριο να σημειώνει προς τις δύο πλευρές πως, καθώς υπάρχει στενό χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υπάρξει προσυνεννόηση μεταξύ τους για να μπορέσει η υπόθεση να προχωρήσει τάχιστα.
Υπενθυμίζεται πως η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την ημέρα υποβολής της εκλογικής αίτησης, που ήταν η 7η Φεβρουαρίου, δηλαδή, εάν το Εκλογοδικείο αποφασίσει επανακαταμέτρηση ψήφων, θα πρέπει μέχρι την πρώτη εβδομάδα Μαΐου να υπάρχει αποτέλεσμα ως προς το ποιος υποψήφιος έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους.
Στις 24 Μαρτίου το Εκλογοδικείο αναμένεται να δώσει οδηγίες για το πώς θα συνεχιστεί η όλη διαδικασία, η οποία δεν αποκλείεται να είναι εντατική σε περίπτωση που χρειαστεί να κληθούν μάρτυρες.