Αθλητικά Ελλάδα

ΧΑΛΚΙΑΣ «Θέμα ψυχολογίας η πρόκριση»

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε για την αναμέτρηση Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ στο Κύπελλο



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, λοιπόν, στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Μεγάλο παιχνίδι, με αβέβαιη την έκβασή του και... μάγκας αυτός που θα μπορέσει να προβλέψει την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Και οι δύο ομάδες έχουν τους λόγους τους να αισιοδοξούν για πρόκριση αλλά, παράλληλα, έχουν και τους λόγους τους να φοβούνται τον αντίπαλο. Πρώτα στην Αθήνα στις 12 Απριλίου και μετά στη Θεσσαλονίκη (27 Απριλίου), «τριφύλλι» και «δικέφαλος» θα τα δώσουν όλα για συμμετοχή τους στον τελικό, αφού είναι η μοναδική διέξοδός τους για διεκδίκηση κάποιου τίτλου στη φετινή σεζόν.



Τον τελευταίο καιρό και οι δύο ομάδες έχουν ανεβάσει ρυθμούς αγωνιστικά και είναι ενδεικτικό ότι έχουν από μία μόνο ήττα η καθεμία, στον 2ο γύρο. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Ξάνθη (0-1) και ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα από την ΑΕΚ (0-3), ενώ και οι δύο τους έχουν κερδίσει τον Ολυμπιακό. Έχει, άρα, ενδιαφέρον να δούμε τι νομίζει ένας ουδέτερος ποδοσφαιριστής, αλλά που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Αυτός, είναι ο νυν τερματοφύλακας της Παναχαϊκής Κώστας Χαλκιάς. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, κράτησε... αποστάσεις: «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες παίζουν καλά στα τελευταία ματς. Θα έχουν ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις, όπως και το άλλο ζευγάρι (σ.σ. Ολυμπιακός - ΑΕΚ) θα έχει ενδιαφέρον. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια και να περάσει ο καλύτερος», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.



Ο καλύτερος αγωνιστικά ή αυτός που θα παραταχθεί με καλύτερη ψυχολογία; Βασικά και τα δύο, διότι, όπως ανέφερε ο Χαλκιάς, «θεωρώ ότι πολλά θα παίξουν ρόλο σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια και δεν θα είναι μόνο οι λεπτομέρειες. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Το πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα, δηλαδή ο τρόπος παιχνιδιού της. Αλλά, ανεξάρτητα από αυτό, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι μόνο το αποτέλεσμα και, καλώς ή κακώς, όλοι έτσι κρίνονται. Και ποδοσφαιριστές και προπονητές». Υπομονή, λοιπόν. Οι μέρες κυλούν γρήγορα, διανύουμε ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα του Μάρτη και οι δύο αναμετρήσεις πλησιάζουν. Εκεί που, ουσιαστικά, θα τελειώσουν τα ψέματα και θα δούμε στην πράξη ποιος, πράγματι, είναι ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός...