Αθλητικά Ελλάδα

«Η Eθνική βρήκε ξανά την ταυτότητά της»

Αισιόδοξος δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης για το μέλλον της Ελλάδας

Η Ελλάδα έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η Εθνική Ελλάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα.

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94.6» και επισήμανε τη μεγάλη βελτίωση της Εθνικής, τονίζοντας ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και ας μην προκριθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.



Αναλυτικά:

-Για την αλλαγή της εικόνας της εθνικής Ελλάδας:

«Νομίζω ότι μετά την καταστροφική προκριματική φάση του Euro, όταν έχασε την ταυτότητά της, η ομάδα τη βρήκε και πάλι. Υπάρχει εξήγηση για την εικόνα της σε εκείνη την προκριματική φάση, υπήρξαν πολλές αλλαγές και δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά να το διαχειριστούν, δεν υπήρχαν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν τα παιδιά. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο τότε. Ας μη μείνουμε σε αυτά τώρα.

Τα παιδιά κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και μέσα στην ομάδα. Ο προπονητής τους βοήθησε και τους έδειξε εμπιστοσύνη. Φαίνεται ότι τους έχει μιλήσει και τους έδωσε να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον να παλεύει η εθνική πάντα για την πρόκριση και ας μην έρχεται πάντα αυτή. Διαχειριστήκαμε αυτήν την κρίση και βλέπουμε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα προκριματικά».

-Για το αν ήταν πιο δύσκολο το εκτός έδρας παιχνίδι με το Βέλγιο ή αυτό με τη Βοσνία που έχει φανατικό κοινό τον ερχόμενο Ιούνιο:

«Πρέπει να αναλογιστούμε ότι έχουμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είναι σε υψηλό επίπεδο και η Βοσνία, είναι ποιοτική ομάδα και αυτή. Φυσικά είναι και το Βέλγιο που έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Στόχος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να γίνουμε ομάδα, να είμαστε καλό σύνολο. Είτε προκριθούμε, είτε όχι, στα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί η Εθνική Ελλάδας είναι ένα μέγεθος, που πρέπει πάντα να παλεύει για την πρόκριση στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων. Θεωρώ πως ό,τι και να γίνει πρέπει να τους αποδώσουμε το ότι είμαστε ανταγωνιστικοί».