Ειδήσεις

Περισσότεροι ναυαγοσώστες θα εργαστούν...

...στις παραλίες της επαρχίας Πάφου

Φέτος το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών ενέκρινε θέσεις για 39 ναυαγοσώστες σε σύγκριση με 36 πέρυσι, με βάση τον προϋπολογισμό του κράτους, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σχολιάζοντας το αίτημα των οργανωμένων κολυμβητών της Πάφου για στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσωστικό δυναμικό από νωρίς το πρωί, η κ. Λάμπρου εξήγησε πως οι επιπλέον τρεις ναυαγοσώστες που είχαν προσληφθεί πέρυσι, πέραν των 36, ήταν μόνο για τους μήνες αιχμής από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και μετά από οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών.

Ανέφερε, επίσης, πως ανάμεσα στους ναυαγοσώστες περιλαμβάνονται και 22 άτομα, που έκλεισαν 30 μήνες εργασίας οι οποίοι προσλαμβάνονται εκ νέου, αν δεν υπάρξουν παράπονα εναντίον τους.

Πέραν των 22, οι προσλήψεις γίνονται κατόπιν συνεντεύξεων από αρμόδια επιτροπή της Επαρχιακής Διοίκησης, στην οποία μετέχει εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών.

Ήδη, είπε στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου, από 1.4.2017 τοποθετήθηκαν 16 ναυαγοσώστες στις παραλίες της επαρχίας Πάφου, ακολούθως στις 15.4.2017 τοποθετήθηκε ακόμη ένας, την 1.5.2017 τοποθετήθηκαν 19 ναυαγοσώστες και υπόλοιποι 3 προσλήφθηκαν μόλις πρόσφατα μετά από σχετική διαδικασία και συνέντευξη και είναι από άτομα -όπως ανέφερε- που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους του Γραφείου Εργασίας ως άνεργοι και κατείχαν τα απαιτούμενα προσόντα.

Το αίτημα της Επαρχιακής Διοίκησης, είπε η κ. Λάμπρου, ήταν η στελέχωση των παραλιών της επαρχίας Πάφου με 46 τουλάχιστον ναυαγοσώστες, αυτό ωστόσο σημείωσε δεν έχει να κάνει μόνο με την Επαρχιακή Διοίκηση, αλλά και με το Τμήμα Προσωπικού και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόσθεσε πως μετά από διαβήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η εργοδότηση 12 επιπλέον ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα προσληφθούν κατά κύριο λόγο στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Τώρα, είπε, βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης για πρόσθετο αριθμό πέραν των 39.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε, επίσης, ότι για την αύξηση του ωραρίου απασχόλησής τους εβδομαδιαίως απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός ναυαγοσωστών που να εργάζονται και με σύστημα βάρδιας.

Όπως είναι γνωστό, το 50% της δαπάνης για την αντιμισθία τους καταβάλλουν οι τοπικές Αρχές, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα, αν επιθυμούν, να προσλάβουν και επιπρόσθετους ναυαγοσώστες με εξ ολοκλήρου κάλυψη από δικά τους κονδύλια.