Ειδήσεις

Φαγητό από το Μεξικό - Chili con carne

Chili con carne
Υλικά

· 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
· 500 γρ. χοιρινός κιμάς
· 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια, μέτρια ψιλοκομμένα
· 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
· 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
· 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια
· 1 λίτρο νερό
· 600 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
· 1⁄2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
· 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
· 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
· Αλάτι, πιπέρι
· 200 γρ. sour cream
· Nachos, για το σερβίρισμα
· Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε τους κιμάδες σε δόσεις και τους καβουρδίζουμε. Κάθε δόση που ετοιμάζουμε, την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αφού τελειώσουμε με τους κιμάδες, στην ίδια κατσαρόλα και χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις κόκκινες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Ρίχνουμε μέσα το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τις ντομάτες, το νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά. Αφού δέσει το φαγητό μας, ρίχνουμε τα φασόλια, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε πάνω σε nachos και από πάνω βάζουμε λίγη sour cream και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΜΕΞΙΚΟ
Το Μεξικό έχει το 15ο μεγαλύτερο ονομαστικό ΑΕΠ και την 11η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Μέχρι το 2050, το Μεξικό έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στην 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην εξαγωγή αργύρου, πέμπτη στον χρυσό, δεύτερη στον χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο. Εξαιτίας της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του, διαθέτει τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τον μεγαλύτερο στη Βόρεια Αμερική. Το 2015 ήταν ο 9ος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, με 32,1 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις.