Ειδήσεις

Φαγητό από την Ρωσία - Μπορς (ρωσική σούπα)

Μπορς (ρωσική σούπα)
Υλικά

* 2 πατάτες
* 2 παντζάρια
* 2 ντομάτες
* 1 καρότο
* 1 κρεμμύδι
* μισό λευκό λάχανο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* δάφνη
* αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξύδι σύμφωνα με το γούστο μας
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές και μακριές λωρίδες (julienne) τα παντζάρια, τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε (λιώνουμε) το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πατάτες με το λάχανο, προσθέτουμε το αλάτι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα να μαραθούν για περίπου 5 λεπτά.


Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα παντζάρια, το ξύδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα παντζάρια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με βραστό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι και τα αφήνουμε. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε ζωμό παντζαριών που θα τον χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να κάνουμε το χρώμα της σούπας μας πιο έντονο.


Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι στο τηγάνι με τα λαχανικά και αφήνουμε σκεπασμένα τα υλικά μας να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Στην κατσαρόλα με τις πατάτες και το λάχανο προσθέτουμε τα λαχανικά και τη δάφνη. Όταν αρχίσει ο βρασμός, απομακρύνουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με σμετάνα.
ΡΩΣΙΑ
Η Ρωσία ή επίσημα γνωστή ως Ρωσική Ομοσπονδία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία. Πολίτευμά της είναι η Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Από τα βορειοδυτικά ώς τα νοτιοανατολικά, η Ρωσία μοιράζεται εδαφικά σύνορα με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γεωργία (συμπρλβ. της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας), το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κίνα, τη Μογγολία και τη Βόρεια Κορέα. Στη θάλασσα είναι πλησίον της Ιαπωνίας και της Αμερικάνικης Πολιτείας της Αλάσκας.


Με έκταση 17.098.246 τ.χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Η Ρωσία είναι η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με 146.877.088 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2018. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα το ρούβλι. Η Ρωσική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε το 1991 και προήλθε από την αποδόμηση της Ε.Σ.Σ.Δ.. Έκτοτε, το πολίτευμά της είναι Προεδρική Δημοκρατία κατά το πρότυπο του δυτικού φιλελεύθερου μοντέλου.