Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ξεκίνησε έρευνα η Αστυνομία για τον Συνεργατισμό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο φάκελος της ποινικής έρευνας εναντίον ηγετικών στελεχών του Συνεργατισμού, την οποία διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, μετά από γραπτή καταγγελία που έθεσε ενώπιόν του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου. Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος κατήγγειλε πως ηγετικά στελέχη του Συνεργατισμού, εκ των οποίων και ο τέως γενικός διευθυντής Νικόλας Χατζηγιάννης, αρνήθηκαν επανειλημμένα να του προσκομίσουν στοιχεία στο πλαίσιο εξέτασης παραπόνων πολιτών που αφορούσαν προσφυγικά δάνεια.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τις οδηγίες του κ. Κληρίδη, η υπόθεση εξετάζεται από το Τμήμα Καταπολέμησης του Εγκλήματος του ΤΑΕ Αρχηγείου.


Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έχει στα χέρια της τη γραπτή καταγγελία του Επιτρόπου, καθώς και την αλληλογραφία του Επιτρόπου με τα ηγετικά στελέχη του Συνεργατισμού επί του θέματος, η οποία μελετάται.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στη «Σημερινή» ότι η καταγγελία δεν αφορά αποκλειστικά τον κ. Χατζηγιάννη, ωστόσο, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, δεν αποκλείεται να κληθεί για κατάθεση, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την επίμαχη αλληλογραφία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, τα ποινικά αδικήματα που ελέγχονται, προβλέπουν ποινή μέχρι και δύο χρόνια φυλάκισης.

Υποστηρίξτε τη