H Coca-Cola Company ενισχύει τη συνεργασία της με την εταιρεία Ion

H Coca-Cola Company ενισχύει τη συνεργασία της με την εταιρεία Ioniqa Technologies


Η Coca-Cola Company ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία επέκτασης δανείου με την ολλανδική εταιρεία Ioniqa Technologies, με σκοπό να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της ιδιόκτητης τεχνολογίας της Ioniqa, για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ανακυκλώσιμου ΡΕΤ, από δύσκολα ανακυκλώσιμα απορρίμματα PET. Η συμφωνία είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η χρήση υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένου PET, στα μπουκάλια της Coca-Cola Company.


Η επένδυση αυτή αντανακλά το παγκόσμιο όραμα της Εταιρείας για τη δημιουργία ενός Κόσμου Χωρίς Απορρίμματα, που αφορά και στον στόχο παραγωγής συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2030.


Η νέα τεχνολογία υποστηρίζει την κυκλική οικονομία των πλαστικών, καθώς επιτρέπει σε συσκευασίες, όπως μπουκάλια από χρωματιστό PET, τα οποία κάποιες φορές δεν συμπεριλαμβανόντουσαν στη διαδικασία ανακύκλωσης, να ανακυκλώνονται σε ποιοτικές και κατάλληλες για τη χρήση σε τρόφιμα συσκευασίες.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ήδη, η Α/φοί Λανίτη, από το 2015 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί στις φιάλες αναψυκτικού, εξοικονομώντας περίπου 18 τόνους πλαστικού ετησίως, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 45 τόνους CO2 έμμεσων εκπομπών. Ο Όμιλος Coca-Cola HBC έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 35% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025.