Αθλητικά Κύπρος

Ο ορισμός της λέξης πρόκληση

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗN ΚΛΟΥΖ
Ο αγώνας της ερχόμενης Τετάρτης για τον Κεραυνό είναι ο ορισμός της λέξης πρόκληση. Η νίκη επί της Γκρόνιγκεν μέσα στον Στρόβολο, την περασμένη Τρίτη, αύξησε την ψυχολογία των παικτών του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, που πάνε στη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν τη Κλουζ σε έναν αγώνα που έχει τον τίτλο του τελικού. Γιατί περί τελικού πρόκειται, αφού πολύ απλά η ομάδα που θα κερδίσει, θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FIBA Europe Cup και η ηττημένη θα αποχαιρετήσει.


Η νίκη επί των Ολλανδών δεν ήταν απλώς μια νίκη, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει σημαντική παράμετρο στο ενδεχόμενο πρόκρισης του Κεραυνού. Και αυτό γιατί με το τελευταίο ροζ φύλλο αγώνος η ομάδα του Στροβόλου προκρίνεται απλώς με νίκη επί της Κλουζ. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο ενδεχόμενο να έχανε από την Γκρόνιγκεν, δεν αρκούσε απλώς η νίκη αλλά θα έπρεπε να κερδίσει με πέντε πόντους διαφορά ώστε να καλύψει την ήττα που δέχτηκε στον Στρόβολο (67-71). Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η νίκη επί της Γκρόνιγκεν κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι-τελικό, απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως είναι η Κλουζ, εκείνοι οι πέντε πόντοι ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τέλος.


Η νίκη της Μονς επί της Κλουζ, την τελευταία αγωνιστική, μέσα στη Ρουμανία με 80-77, αποδεικνύει ότι οι προσεχείς αντίπαλοι του Κεραυνού δεν είναι αχτύπητοι στην έδρα τους και ότι με σοβαρότητα στο παιχνίδι τους οι καλαθοσφαιριστές του Χριστόφορου Λειβαδιώτη μπορούν να δραπετεύσουν με το ροζ φύλλο αγώνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεραυνός κέρδισε τη Μονς και στα δύο παιχνίδια όπου βρέθηκαν αντίπαλοι στον όμιλο.


Στην περίπτωση που ο Κεραυνός πάρει μιαν από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, θα αγωνιστεί στη νοκ-άουτ φάση των «16» του FIBA Europe Cup, μαζί με τις άλλες επτά ομάδες των τεσσάρων ομίλων και με τις οκτώ ομάδες που θα πάρουν την 5η και 6η θέση στους τέσσερις ομίλους του Basketball Champions League.
Το φετινό οδοιπορικό


Το φετινό οδοιπορικό του Κεραυνού στην Ευρώπη, και δη στο FIBA Europe Cup, μας αποδεικνύει ότι πλέον οι διαφορές έχουν μειωθεί και οι κυπριακές ομάδες μπορούν να ονειρεύονται. Στον πρώτο γύρο, ο Κεραυνός κληρώθηκε και αντιμετώπισε την ουγγρική Κορμέντ, τη Βελγική Φιτ Μπράσελς και τη βουλγάρικη Μπαλκάν και με απολογισμό πέντε νίκες και μια ήττα, τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς. Ο στόχος επετεύχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη.


Πλέον, οι πρωταθλητές μας είχαν περάσει τη φάση των «16» του FIBA Europe Cup και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Ο Κεραυνός κληρώθηκε στον 12ο όμιλο με αντιπάλους τις Γκρόνιγκεν Ολλανδίας, Κλουζ Ρουμανίας και Μονς Βελγίου. Ομάδες που στο ψηλότερο επίπεδο μπορεί να μη λένε και πολλά πράγματα, όμως για το δικό μας εκτόπισμα το εμπόδιό τους φαινόταν και είναι αρκετά υψηλό. Κι όμως απέναντι και σε αυτές τις ομάδες, οι πρωταθλητές μας ύψωσαν το ανάστημά τους, τις κοίταξαν στα μάτια και πλέον μιαν αγωνιστική πριν από το τέλος διατηρούν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
12ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΒΑΘΜΟΙ


ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ 5 3 2 8
ΚΕΡΑΥΝΟΣ 5 3 2 8
ΚΛΟΥΖ 5 2 3 7
ΜΟΝΣ 5 2 3 7
Τα παιχνίδια του Κεραυνού στον όμιλο:


ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΜΟΝΣ 89-72
ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 109-69
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΚΛΟΥΖ 67-71
ΜΟΝΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 62-67
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ 74-72
ΚΛΟΥΖ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 7/2