Τουρκικά Κέρδη απ’ το Κραν Μοντανά άχρι τούδε

Κ Ε Ρ Δ Ο Σ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ στα επόμενα στάδια της κυπριακής στρατηγικής της αποτελεί για την Τουρκία - Κατακτητή το «ναυάγιο» της 7ης Ιουλίου 2017 στο Κραν Μοντανά, ως συνέχεια της Πενταμερούς της Γενεύης 12ης Ιανουαρίου 2017. Διπλό κέρδος, το οποίο βέβαια θα προτάσσει ως «εκ μεταφοράς υπόλοιπο» σε κάθε «νέα σελίδα».


Π Ρ Ω Τ Ο ΚΕΡΔΟΣ: Μετά τις 43 ετών άκαμπτες ελληνικές αντιρρήσεις, για 1η φορά επί Αναστασιάδη & Τσίπρα, οι Τούρκοι Κατακτητές πέτυχαν τον πάγιο στόχο τους για συγκρότηση, υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ, Πενταμερούς Διασκέψεως για το Κυπριακό: Των Τριών «Εγγυητριών» Τουρκίας, Βρετανίας, Ελλάδος και των Δύο «Κοινοτήτων» Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, με... ανύπαρκτη εκεί, στις διαδικασίες, την «Εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία.


- ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ κέρδος της Άγκυρας, από την αποδοχή και μόνο συγκρότησης της Πενταμερούς, συνίσταται στο ότι εν τοις πράγμασι αναγνωρίζεται (και από την Ελλάδα και από τους Έλληνες Κυπρίους) η Τουρκία, ως παραμένουσα εισέτι «Εγγυήτρια». Ότι εξακολουθούν να υφίστανται ως ισχύουσες οι «Εγγυήσεις» των Τριών «Εγγυητριών». Και ότι η Τουρκία, παρ’ ότι Κατακτητής με βαρύ ποινικό μητρώο εγκλημάτων πολέμου κι εθνοκάθαρσης σε βάρος της Κύπρου, εξακολουθεί να έχει «ισότιμο λόγο και ρόλο» για το μέλλον της μεγαλονήσου.


Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο ΚΕΡΔΟΣ που άπτεται της ουσίας της τουρκικής στρατηγικής για το μέλλον της Κύπρου, αποτελεί η -όπως κι αν την έκανε «null and void»- υποχώρηση του Αναστασιάδη στην πάγια επίσης απαίτηση των Τούρκων Κατακτητών για Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, για το όποιο θα συμφωνηθεί ποτέ Διζωνικό, Δικοινοτικό, Ομοσπονδιακό «μόρφωμα» της νέας κρατικής υπόστασης, «ΕΚΟ - Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», της Κύπρου. Αποτελεί την επιδιωκόμενη ανέκαθεν από τους Τούρκους πανηγυρική επισφράγιση της επιζητούμενης από τους Κατακτητές παράδοσης (surrender) της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία και εφ’ ολοκλήρου της νήσου Συνεταιρική Συνιδιοκτησία.


- ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ο Ραούφ Ντενκτάς ως αναπόσπαστο επισφράγισμα της λεγόμενης «πολιτικής ισότητας» του τουρκικού 18% με το ελληνικό 82%, που του προσέφερε υποχωρώντας το 1989 ο τότε ΠτΔ Γιώργος Βασιλείου...


- ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ο λόρδος Χάνεϊ στο Σχέδιο Ανάν που αποδέχθηκαν να «διαπραγματευτούν» οι Έλληνες Κύπριοι από 11ης Νοεμβρίου 2002 με ΠτΔ τότε τον Γλαύκο Κληρίδη...


- ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ως φυσιολογική συνέπεια του «Ίσου Καθεστώτος» των Δύο Συνιστώντων Στέιτς (κρατών - πολιτειών) του Διζωνικού Συνεταιρισμού, που του προσέφερε 23η Μαΐου 2008 στο Κοινό Ανακοινωθέν τους ο τότε ΠτΔ Δημήτρης Χριστόφιας.


- ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ο Ντερβίς Έρογλου και πάλιν ως φυσιολογικό απότοκο της «προερχόμενης ΕΞ ΙΣΟΥ από Ε/κ και Τ/κ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ», που του προσέφερε 11η Φεβρ. 2014, στην Κοινή Διακήρυξή τους για Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία ο νυν ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης.


- ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ανυποχώρητα, ως εκ των ων ουκ άνευ, στις διαπραγματεύσεις του από το 2015 με τον Αναστασιάδη, ο Μουσταφά Ακιντζί. Έχοντας ο ίδιος και τη βεβαιότητα ότι την απαίτησή του στηρίζουν και οι κατ’ ιδίαν στα σκλαβωμένα εδάφη της Κύπρου συνομιλητές του κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔηΣυ και Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ. Οίτινες του προσέφεραν και στην Ολομέλεια της Βουλής, 7η Απριλίου 2017, τις ψήφους των Τριάκοντα βουλευτών τους που ψήφισαν τον «Νόμο Ακιντζί»... εναντίον του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950!!!


Σ Τ Ι Σ 29 Ιουνίου 2017, δεύτερη μέρα της Πενταμερούς στο Κραν Μοντανά, η στήλη έγραψε και τα εξής: «Τώρα στο Κραν Μοντανά της 2ης επί Αναστασιάδη Πενταμερούς της Γενεύης, οι Τούρκοι με τους Εγγλέζους και τον Έιντε του ΟΗΕ, μεθοδεύουν τρόπους,


(α) ΕΙΤΕ να τους παραδοθεί για τουρκική συγκυριαρχία το κυπριακό κράτος,


(β) ΕΙΤΕ να εξέλθουν και πάλιν αθωωμένοι «χωρίς να φύγει ούτ’ ένας στρατιώτης, ούτε να επιστρέψει έστω και μια σπιθαμή εδάφους»...


Π Ε Τ Υ Χ Α Ν, τελικά, το δεύτερο:


Δύο μόλις μήνες μετά το «ναυάγιο στο Grans-Montana», 21 Σεπτεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφώνησε την ομιλία του στην 72α Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Εκεί είχε το καταλληλότερο παγκοσμίως βήμα και την ευκαιρία να «εκθέσει την Τουρκία». Πράγμα που ήταν και ο διακηρυγμένος προκαθορισμένος στόχος, αφ’ ότου είχε αποδεχθεί στο Δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου 2016 με τους Ακιντζί και Έιντε, την «Πενταμερή»: Εάν η Τουρκία θα παρέμενε αδιάλλακτη.


Στόχος και σκοπός τους, έλεγαν στον λαό, ήταν, αφού... «εξανάγκασαν» (κατά τις θριαμβολογίες τους) για 1η φορά την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις «Εγγυήσεις» και τα στρατεύματά της στην Κύπρο, και για να αποκαλύψει τις «πραγματικές προθέσεις» της, αν η Τουρκία δεν συμμορφωνόταν με τα δέοντα, να την ΕΚΘΕΣΟΥΝ στη Διεθνή Κοινότητα.


Ε, λοιπόν, εκεί στην «καρδιά» της Διεθνούς Κοινότητας, αντίθετα από τις... προγραμματικές διακηρύξεις του και λιποτακτώντας από τον προαγγελθέντα στόχο και σκοπό να εκθέσει την Τουρκία στη Διεθνή Κοινότητα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από του βήματος της Γ.Σ. του ΟΗΕ, δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει κιόλας ότι «στόχος του δεν είναι να εμπλακεί σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών»!!! Με την Τουρκία και πάλι ανεμπόδιστη και ατιμώρητη να συνεχίζει να υλοποιεί ανενόχλητη τις πάγιες πραγματικές προθέσεις της σε βάρος της Κύπρου...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ