Πολιτισμός

Το Afro Banana Republic Festival μαγεύει τις αισθήσεις σου!

Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και προσφέρει νέες εμπειρίες

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ο πρωτεργάτης του highlife και του afrobeat, ο Ebo Taylor and the Saltpond City Band, με τα funky στοιχεία της Γκάνας, ενώ η Afrodyssey Orchestra επιχειρεί να «ανακατέψει» αφρικανικούς ρυθμούς και πατροπαράδοτα ελληνικά μουσικά ιδιώματα
Το Afro Banana Republic Festival έρχεται! Για να σε ξεσηκώσει, να δοκιμάσει τις αισθήσεις σου, να σε ταξιδεύσει σε άλλους κόσμους, να σε μαγέψει με τους ήχους, τα χρώματα, τη μουσική, τις δημιουργίες! Το Afro Banana είναι και πάλι εδώ! Καινοτόμο και δημιουργικό, σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Μια πανδαισία χρωμάτων. Θάλασσα, φύση, μουσική, τέχνες. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν και να πάρουν. Εμπειρίες και γνώσεις, δημιουργικές και πρωτόγνωρες, μακριά από τα συνηθισμένα, όμως κοντά και δίπλα στους νέους, την οικογένεια, τα παιδιά.


Το δασύλλιο στο χωριό Κίτι της επαρχίας Λάρνακας μετατρέπεται σε «εργοστάσιο» μουσικής, τέχνης, καινοτομίας, όπου ο καθένας αναζητά την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση. Όμως, ψάχνεται συνάμα και στο ταξίδι της γνώσης, της εκπαίδευσης, της μάθησης. Γι' αυτό και συναρπάζει! Οι οπαδοί του Afro Banana Republic Festival κάθε χρόνο αυξάνονται και η κοινότητα μεγαλώνει. Φέτος, ακόμη πιο αναβαθμισμένο, σχεδιάστηκε κάτω από τη θεματολογία «Μουσική και Τέχνες», «Δημιουργικότητα και Καινοτομία», «Οικογένεια και Παιδιά» και «Γαστρονομία».


Συλλογικά, ομαδικά, κοντά στη φύση, μέσα σε ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι μπορούν να εκφραστούν και να εκφράσουν απόψεις, να παραγάγουν ιδέες, να ζήσουν εμπειρίες. Το Afro Banana Festival δημιουργήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ABR - Alternative Brains Rules και διατηρεί μια διαχρονική σχέση με την Τράπεζα Κύπρου, μέσα από μια στρατηγική συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας.
Η Τράπεζα Κύπρου


Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, αναφέρει πως «η Τράπεζα στηρίζει το Afro Banana, αναγνωρίζοντας ότι η ιδέα που πρεσβεύει και τα προγράμματα που παρουσιάζει είναι ευθυγραμμισμένα με τις δράσεις και ενέργειες ΕΚΕ της Τράπεζας. Είναι σημαντικό για μας ότι, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, στο Φεστιβάλ συμμετάσχει ολόκληρη η οικογένεια, οι νέοι και τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή το Φεστιβάλ είναι το μοναδικό στην Κύπρο που κινείται στους πυλώνες που έχουμε θέσει ως Τράπεζα, καινοτομία, εκπαίδευση, περιβάλλον».
Οι δημιουργοί


Ο Κωνσταντίνος Κυπριανού, ιδρυτής του οργανισμού Arternative Brains Rule (ABR) και διοργανωτής του Φεστιβάλ, μας δηλώνει πως «το Afro Βanana έχει καταξιωθεί διεθνώς ως ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης από το “Europe for Festivals, Festivals for Europe”. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και προσφέρει νέες εμπειρίες, προσδοκώντας να αναδείξει τις τέχνες και την καινοτομία. Η συμμετοχή εναλλακτικών Κυπρίων και ξένων δημιουργών, καθώς και τα ψυχαγωγικά αλλά ταυτόχρονα και διδακτικά προγράμματά μας, μαγεύουν κυριολεκτικά τους συμμετέχοντες, που όλο και αυξάνονται, σε αυτό το συναρπαστικό τριήμερο για όλη την οικογένεια».
Οι συμμετέχοντες


Στο φετινό πρόγραμμα, εκτός από την αναβάθμιση των προγραμμάτων για παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ο πρωτεργάτης του highlife και του afrobeat, ο Ebo Taylor and the Saltpond City Band, με τα funky στοιχεία της Γκάνας, ενώ η Afrodyssey Orchestra επιχειρεί να ανακατέψει αφρικανικούς ρυθμούς και πατροπαράδοτα ελληνικά μουσικά ιδιώματα. Ο Ed Davenport, που μας έρχεται από το Βερολίνο, αναμένεται να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα, με house και techno ρυθμούς, και το Afro-Latin κουαρτέτο των Penya θα μας μεταφέρει σε εξωτικούς προορισμούς. Δίνοντας βήμα και φωνή στους ντόπιους καινοτόμους καλλιτέχνες, το Afro Banana παρουσιάζει την ελίτ των συγκροτημάτων και των DJ’s της Κύπρου, ανάμεσα στους οποίους οι Afrofox, Mighty Sugarcane και Macumba.
Τον λόγο έχουν τα παιδιά


Ειδικότερα για τα παιδιά, το ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει ο καινοτόμος παιδότοπος που θα στηθεί στους Kids Innovation Domes, εκεί όπου τα παιδιά και οι γονείς τους θα αναδιπλωθούν σε ένα υπέροχο ταξίδι εκπαιδευτικών εμπειριών που περιλαμβάνει διαδραστικό εργαστήρι γιόγκα για παιδιά, μουσικά παιγνίδια για βελτίωση της ομιλίας και των άλλων δεξιοτήτων τους, σε μια σύνδεση σώματος και ψυχής και πολλά άλλα.


Σε μια τέτοια σύναξη δεν θα λείπουν οι γαστρονομικές λιχουδιές! Στον παράδεισο του «Food & Drinks Market» θα προσφέρονται μοναδικές απολαύσεις από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ενώ mixologists θα δοκιμάσουν και θα αποδείξουν τις ικανότητές τους στα κοκτέιλ. Όλοι και όλα σε μια μεγάλη γιορτή που μεταφέρει το μήνυμα, «όλοι μαζί σε έναν κόσμο καινοτόμο και δημιουργικό».
Χρήσιμες πληροφορίες


Ημέρες διοργάνωσης Φεστιβάλ: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20, 21 & 22 Ιουλίου 2018 (Έναρξη 20 Ιουλίου, ώρα 2:00 μ.μ., κλείσιμο 22 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ.)


Χώρος: Κίτι, επαρχία Λάρνακας.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο https://2018.afrobananarepublic.com/.