Τοπικά

«Τρέχω για την πόλη μου»

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το Μαραθώνιο της Λευκωσίας στις 24 Φεβρουαρίου

Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, ικανή να δημιουργήσει μεγάλα πράγματα, και ο Μαραθώνιος Λευκωσίας 2019 είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για έναν μεγάλο και σημαντικό αγώνα, που, επιτέλους, γίνεται στην πρωτεύουσα. «Στις 24 Φεβρουαρίου 2019, όλοι μαζί, τρέχουμε για την πόλη μας, βγαίνουμε από το σπίτι και γινόμαστε μέλη της ίδιας χαρούμενης παρέας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Λευκωσία είναι η δική μας πόλη!». Αυτό είναι το μήνυμα των διοργανωτών.


Οι αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ, ο αγώνας δρόμου RunCorporate 5km, ο Ημιμαραθώνιος 21 χλμ, η Μαραθώνια Σκυταλοδρομία 4x10,550 μέτρα, καθώς και ο Μαραθώνιος 42.195 μέτρων θα έχουν αφετηρία τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηϊωσήφ & Σταυρού, αλλά διαφορετικές ώρες εκκίνησης.


Οι αγώνες για παιδιά 1.000 μέτρων έως 6 ετών, 1.500 μέτρων για 6-9 ετών και 1.800 μέτρων για 9-12 ετών, θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ 10:00 - 12:00. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 10 Νοεμβρίου και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μπορείτε να μπείτε στο www.nicosiamarathonrun.com και να επιλέξετε τη διαδρομή που ταιριάζει σ' εσάς και στην οικογένειά σας.


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο γεγονός της 24ης Φεβρουαρίου 2019, τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, γίνονται δράσεις για να βγαίνουμε από το σπίτι μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αθλούμαστε και να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας. Το «Τρέχω στην Πόλη μου» διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 7 η ώρα το απόγευμα, στους δρόμους της Λευκωσίας. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία και γνωρίζουν τη Λευκωσία μέσα από το χαλαρό τρέξιμο με πολύ κέφι. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του «Τρέχω στην Πόλη μου» μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Λευκωσίας στο www.nicosiamarathonrun.com και στη σελίδα του στο Facebook.


Παράλληλα, η Παιδική Ακαδημία Μαραθωνίου Λευκωσίας δημιούργησε δύο δράσεις, που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Με εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι, τη φαντασία και το κέφι, αναπτύσσουν την έκφραση του συναισθηματικού και δημιουργικού κόσμου του παιδιού, τη συναισθηματική νοημοσύνη του και την κριτική του σκέψη σε μια χαλαρή και άκρως διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τις Κυριακές με συντονίστρια την Ελεάνα Παστελλά και φιλοξενούμενους μία πλειάδα επιστημόνων και ειδικών. Για πληροφορίες, στη σελίδα του Μαραθωνίου Λευκωσίας.


Επίσης, κάθε Σάββατο, στις 09:00 π.μ., στο πάρκο Αθαλάσσης (είσοδος από τη νότια είσοδο - παρά το Καραϊσκάκειο) τη σκυτάλη παίρνει το «Τρέχω και Γελώ», με τη συμμετοχή προπονητών και ειδικών, οι οποίοι μέσα από το αθλητικό παιχνίδι μεταφέρουν συμβουλές και γνώσεις για την απόκτηση κινητικών και άλλων δεξιοτήτων.