Ειδήσεις

Εύσημα Αναστασιάδη στη «Σημερινή»

Ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εφημερίδα «Σημερινή», σημειώνοντας πως είναι η πιο προσφιλής του εφημερίδα

Τις ευχές του στο Προσωπικό και τη Διεύθυνση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, αλλά και τα εύσημά του στη «Σημερινή», απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του συγκροτήματος, την περασμένη Παρασκευή.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του στον αείμνηστο Άντη Χατζηκωστή, επισημαίνοντας ότι ήταν ένας χαρισματικός νέος άνθρωπος, που είχε όλα τα προσόντα να ηγηθεί του χώρου τον οποίο διηύθυνε, καθώς επίσης και στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συγκροτήματος, Κωστή Χατζηκωστή.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εφημερίδα «Σημερινή», σημειώνοντας πως είναι η πιο προσφιλής του εφημερίδα, καθώς, στις σελίδες της, βλέπει την αυτοκριτική που ασκεί ο ίδιος στον εαυτό του. «Είναι η πιο προσφιλής μου εφημερίδα. Μη γελάτε, το εννοώ», δήλωσε, για να προσθέσει: «Διαβάζοντας κάθε Κυριακή τη "Σημερινή", βλέπω την αυστηρή αυτοκριτική που ασκώ στον εαυτό μου».


Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος, εκτός από την κριτική, η οποία είναι πάντα καλοδεχούμενη, ακόμα κι αν είναι αυστηρή, αναμένει και εισηγήσεις.


Επίσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργεί κανείς, χωρίς να διαπράττει και λάθη, τονίζοντας ότι είναι καθήκον του Τύπου να επισημαίνει τα λάθη της ηγεσίας.


«Ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι να εκθειάζουν. Είναι ακριβώς να επικεντρώνουν την προσοχή τους, έτσι ώστε, δρώντας με αντικειμενικότητα, να διορθώνουν σφάλματα που η εκάστοτε εξουσία διαπράττει», υπέδειξε.


Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το 2019 καθοριστική χρονιά για το Κυπριακό. Πρέπει, επιτέλους, με ρεαλισμό και πραγματισμό, σημείωσε, να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και να κάνουμε εκείνες τις επανορθωτικές κινήσεις που θα φέρουν την ειρήνη.


Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Χρύσανθος Τσουρούλλης, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι περάσαμε δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως ξέρετε, χάσαμε τόσο άδικα τον φυσικό μας ηγέτη. Βιώσαμε όσο λίγοι την καταστροφή του 2013 και τα χρόνια που ακολούθησαν».


Ωστόσο, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης τόνισε ότι σήμερα, παρά τις δυσκολίες, βρισκόμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί στη θέση που μας αξίζει.