Σας ζητώ συγγνώμη, ήρωές μας!

Είχα ανεβάσει τις προάλλες στον τοίχο μου εκείνη την φωτογραφία, όπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδο-κρατιδίου, κάποιοι νεαροί έκαιγαν μια "σημαία" της ούτω καλούμενης ΤΔΒΚ.

Χαμός! Δέχθηκα μια αήθη επίθεση, λες και σκότωσα τον πατέρα ορισμένων, όπως λένε και στην Ελλάδα!

Αρκετοί, βέβαια, υγιώς αγανακτισμένοι, όπως ο γράφων, επικρότησαν την ενέργειά μου αυτή, διότι πονούν τον τόπο τους, νοσταλγούν τα κατεχόμενα χωριά και τις πόλεις μας. Μέτρησα 50-55 likes...

Κάποιοι άλλοι αντέδρασαν έντονα και προσβλητικά. Ανερυθρίαστα, χωρίς να αισχύνονται δηλαδή, με εξύβρισαν χυδαία. Ακόμη και ο συμπαθέστατος - κατά τα άλλα - φίλος Μίκης με αποκάλεσε ρατσίσταρο και ούτω καθ' εξής!.. Βλάπτω, λένε, το καλό κλίμα της επαναπροσέγγισης με την άλλη πλευρά, δεν βοηθώ την εικόνα καλής διάθεσης με την οποίαν -τάχα μου-προσέρχεται ο κ. Αναστασιάδης στην 3μερή Βερολίνου της 25ης τρέχοντος. Ξεχνώντας ότι, ήδη, την χαρακτήρισε σε συνομιλία με τον Ταλάτ ως χάσιμο χρόνου!..

Ωραία. Εντάξει, ρε παιδιά… Ήμαρτον! Μπορεί να έχω λάθος! Πιθανόν να διατάραξα, ως μη όφειλα, τις εποικοδομητικές προσπάθειες για λύση. Καταδικάστε με, που Δεν Ξεχνώ το αρχοντικό μας στην Κερύνεια, που με τόσες οικονομίες έφτιαξε ο μ. ιατρός πατέρας μου και τώρα το σφετερίζονται ξένοι!.. Ζητώ συγγνώμη που δεν φεύγουν από τη μνήμη μου οι εικόνες του φλεγόμενου Πενταδακτύλου, που τον διασχίσαμε κυνηγημένοι από τα άρματα Μ48 των αττιλικών δυνάμεων εισβολής και πολλά άλλα!..

Λοιπόν, κοιτάξτε τι θα κάνουμε προς επανόρθωση της απαίσιας ιεροσυλίας που διαπράξαμε, καίγοντας το τιμημένο σύμβολο του κράτους (βλέπετε, δεν βάζω εισαγωγικά), των Τ/κυπρίων γειτόνων μας.

Θα φτιάξουμε μια σημαία, ίδια με αυτήν που έκαψαν τα παιδιά. Φυσικά, θα είναι μεγαλύτερη και ασφαλώς με ύφασμα μεταξωτό, πλυμένη, καθαρή, σιδερωμένη, σαν εκείνην που τους παραδώσαμε τις προάλλες, όταν ένας μικρός Λυσιώτης την είχε κατεβάσει από ιστό δημοτικού σχολείου στην κατεχόμενη Λύση. Ακολούθως, θα ζητήσουμε, με έγγραφό μας, που θα διαβιβαστεί επισήμως στον κ. Ακιντζί, να γίνει μια επίσημη συνάντηση, λίγο πριν από τη συνάντηση του Βερολίνου. Ενώπιον του κ. Γκουτέρες, θα επιστραφεί με όλες τις πρέπουσες τιμές στον κατοχικό ηγέτη, μαζί με τις απολογίες μας για τις απερίσκεπτες ενέργειες μελών του ΕΛΑΜ ή άλλων ακροδεξιών στοιχείων, τις οποίες και θα καταδικάσουμε...

Αυτό, θα είναι μια εξαιρετικά φιλειρηνική πρωτοβουλία, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα αναγνωρισθεί από τα αδέρφια μας, Τ/κυπρίους, τόσο πολύ, που ο Ακιντζί, συγκινημένος και με βουρκωμένα μάτια -λέγοντας από μέσα του, βρε, τι καλά παιδιά που είναι αυτοί οι Ελληνοκύπριοι και τους είχαμε παρεξηγήσει τους καημένους- θα τηλεφωνήσει αμέσως στο αφεντικό του, τον πολυχρονεμένο μας Σουλτάνο Ερντογάν και θα τον ενημερώσει!..

Εκείνος, δε, μόλις περατωθεί η συνομιλία του με τον Μουσταφά, ενθουσιασμένος από την ευγενική χειρονομία μας, θα καλέσει αμέσως στο 100 αιθουσών Παλάτι του, τον κ. Φατίχ Ντονμέζ, υπ. Ενέργειας, και θα του δώσει εντολή να αποσυρθούν αμέσως όλα τα ερευνητικά γεωτρύπανα από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας! Μετά, θα καλέσει τον επί της Άμυνας υπουργό του, τον κύριο Χουλουσί Ακάρ, και θα δώσει εντολή να περιοριστούν οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Α, ρε, μια βρεγμένη σανίδα που χρειαζόμαστε όλοι, για να συνέλθουμε από τη χειμερία νάρκη στην οποία περιπέσαμε ως νεοκύπριοι, νεόπλουτοι και Συβαρίτες τα τελευταία 15-20 χρόνια!

Κλείνοντας... Ήρωα Παλαιχωρίτη, Κυριάκο Μάτση, υπαρχηγέ της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Πιερή Αυξεντίου, Βαγορή Παλληκαρίδη, αθάνατε λεβέντη, γίγαντα μαχητή του λεβεντόβουνου, Τάσο Μάρκου, Σολάκη και Ισαάκ και όλα εσείς τα υπόλοιπα παιδιά που θυσιαστήκατε για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, για την Αντίσταση σε κατακτητές δυνάστες και μας παρακολουθείτε με αηδία από κει πάνω. Σας ζητώ, δακρυσμένος, εκ μέρους όλων αυτών των θλιβερών και ασπόνδυλων συμπατριωτών μας, Ελληνοκυπρίων, αιθεροβαμόνων, που ονειρεύονται επανενώσεις, συνευρέσεις κ.λπ., με τον Κατακτητή, μια μεγάλη Συγγνώμη!

*Κερυνειώτης πρόσφυγας