Δεν τρώμε κουτόχορτο, κ. Ακιντζί εφέντη!

Τι είπε ο κ. Ακιντζί; "Απεταξάμην τις Εγγυήσεις"; Και τον πιστέψατε;

Ε, μα καλά… Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος, για να πιστεύει αυτές τις βλακείες;

Σε δηλώσεις του σε τρεις τ/κ εφημερίδες λέει ότι οι Εγγυήσεις των Συμφωνιών του 1960 δεν χρειάζονται, πλέον. Διότι, η Τουρκία, έκανε την επέμβαση το '74, για να αποτρέψει την προσάρτηση της Κύπρου με την Ελλάδα. Άρα, το καθεστώς του '60 δεν ισχύει πλέον...! Πάμε να ιδρύσουμε μια ομοσπονδία, λέγει. Αναφερόμενος, επίσης, και στο ψήφισμα 716 του 1991, του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το οποίο, στην παράγραφο 4, επιβεβαιώνει ότι: Το κράτος που θα προκύψει στο πλαίσιο Ομοσπονδίας, θα αποτελείται από την ένωση των δύο κοινοτήτων, υπό καθεστώς ελευθερίας, ασφάλειας και ισότητας.

Όλα αυτά, τα διακηρύττει όπου κάτσει και όπου σταθεί, διότι πλησιάζουμε στις "εκλογές" του Απριλίου, 2020. Θέλει να το παίξει διαλλακτικός. Ο καλός, έναντι του κ. Οζερσάι που, υποτίθεται, είναι ο κακός της υπόθεσης και υποστηρίζει λύση 2 κρατών...!

Μα, κύριε Ακιντζί! Εσύ δεν είσαι αυτός που καμαρώνει, που κορδώνεται, φουσκώνει, ως διάνος, ιστάμενος πάνω σε τουρκικό τανκ στις επετείους της 20ής Ιουλίου, κατά τις οποίες θριαμβολογείς και ευχαριστείς την μητέρα Τουρκία, που με τις αποσχιστικές-επεμβατικές βιαιότητες, τα εγκλήματα πολέμου (όπως ο εποικισμός που ακολούθησε) και διά της βίας των όπλων του ισχυρού διαμέλισε την Κύπρο, μετατρέποντας περί τις 180.000 Ελληνοκύπριους σε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα;

Και ποιους νομίζεις ότι κοροϊδεύεις τώρα; Μας θεωρείς όλους αφελείς; Για κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Δεν διαφέρεις σε ΤΙΠΟΤΑ από τον εθνικιστή Έρογλου, τον Οζερσάι και το αφεντικό σας, τον νεο-σουλτάνο Ερντογάν...!

Και για έλα, πες μας τώρα, κύριε ηγέτη της ούτω καλούμενης ΤΔΒΚ: Έτσι προωθείτε την ειρηνευτική διαδικασία, εσείς και οι πολιτικοί πάτρωνές σας; Με την αποστολή τουρκικών Drones, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο υπό κατοχήν έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Και με το αφεντικό σου να επιδεικνύει, σχεδόν καθημερινά, χάρτες της Ανατολικής Μεσογείου, όπου... εξαφανίσθηκαν η μισή Κρήτη, η Κάρπαθος και το Καστελόριζο, προκαλώντας την μητέρα Ελλάδα; Αλλά, είναι και το άλλο:

Γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung: "Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να άρουν το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τους Ε/κυπρίους, που ισχύει από το 1987. Το εμπάργκο επεβλήθη τότε, για να εμποδιστεί ο ανταγωνισμός εξοπλισμών στο νησί και να διευκολυνθεί η επανένωσή του...!". Παρατήρηση δική μου: Άρα, απέτυχαν οι προσπάθειες αυτές; Και οι ΗΠΑ, προβλέπουν πολεμική σύρραξη; Προσθέτοντας πιο κάτω, η γερμανική εφημερίδα: "Το τουρκικής κατασκευής μη-επανδρωμένο drone, τύπου Bayraktar TB2, απογειώθηκε στις 5.00 π.μ., από την ναυτική βάση Damalan, για να φτάσει σε αεροδρόμιο της βορείου Κύπρου περί τις 9.00 π.μ. Τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιούνται για αποστολές κατασκοπείας, αλλά δύνανται να φέρουν και βόμβες αέρος-εδάφους..!".

Μια δική μου απορία. Τώρα, πώς και αποφάσισαν οι Ην. Πολιτείες την άρση της απαγόρευσης πώλησης όπλων στους Ε/κ; Μήπως, ως αντίδραση προς τον εξοπλισμό της Τουρκίας με το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400; Και βλέπουμε τον Σουλτάνο να απειλεί με αντίποινα, δηλ. το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ, αλλά και τον σταθμό ραντάρ στο Κιούρετσικ.

Δεν βλέπεις όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, κ. Ακιντζί; Ε, βέβαια! Εσείς βλέπετε... μετά τον Απρίλιο επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με την δική μας πλευρά. Και την αφεντιά σας, ως "πρόεδρο" των Τ/κ...!

Είστε ένα φερέφωνο του κ. Ερντογάν και τίποτα περισσότερο. Θέλουμε πράξεις και όχι μόνο λόγια του αέρα! Είναι την επανεκλογή σας που επιζητείτε διακαώς και αφήστε το δούλεμα. Δεν τρώμε κουτόχορτο...

*Κερυνειώτης πρόσφυγας