Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Σήμερα η 44η Πορεία Χριστοδούλας

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Τους κύριους δρόμους όλων των πόλεων θα κατακλύσουν σήμερα οι εθελοντές -όπως και κάθε χρόνο- στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 44ης Πορεία Χριστοδούλας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ.. Στη Λευκωσία η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, παρά το Πάρκο Αγ. Δημητρίου. Στη Λεμεσό, στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου (Οδός Νικοδήμου Μυλωνά 62), στη Λάρνακα στην εξέδρα των Φοινικούδων, στην Αμμόχωστο στο Δημαρχείο Δερύvειας και στην Πάφο στο Δημαρχείο Πάφου. Στη λήξη της Πορείας σε όλες τις επαρχίες θα πραγματοποιηθούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.


Στη Λευκωσία προγραμματίζεται η μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση #stiMaxi από τις 10π.μ. μέχρι τις 4μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει και η Πορεία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό, μουσική και γυμναστική, καθώς και απολαυστικά φαγητά, σνακς και ροφήματα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές, συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ στις 3:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το Kids Run In Colour.


Η Πορεία Χριστοδούλας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, αλλά και κύριο οικονομικό αιμοδότη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσφέρει κάθε χρόνο σε χιλιάδες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου Υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, συμπληρωματικά με τη θεραπεία που λαμβάνουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, το 2018, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσέφερε δωρεάν 60.000 εξυπηρετήσεις προς ασθενείς με καρκίνο και τους οικείους τους.


Πέραν της λειτουργίας δύο Κέντρων Ανακουφιστικής Φροντίδας, το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό για ημερήσια νοσηλεία, οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου περιλαμβάνουν κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών παγκυπρίως και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής ασθενών, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα.


Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και χορηγό της Πορείας Χριστοδούλας. Η Τράπεζα Κύπρου, εδώ και 21 χρόνια, πιστός σύμμαχος στη δύσκολη μάχη ενάντια στον καρκίνο, είναι σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις εισφορές τους στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου είτε ηλεκτρονικά στο www.stimaxi.com.cy είτε μέσω SMS στο 7060, γράφοντας CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3 και CAS 1 για εισφορές €1.


Περαιτέρω, αξίζει να αναφερθούμε και στην ατομική προσπάθεια του Πέτρου Στυλιανού. Ο πρώην καρκινοπαθής θα διανύσει 850 χιλιόμετρα, με το ποδήλατό του, για να μεταφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Η διαδρομή του Πέτρου ξεκινά από τη Λευκωσία και καταλήγει στην Πάφο, σήμερα, ημέρα της Πορείας Χριστοδούλας, όπου και θα ανακοινωθεί το ποσό που έχει συλλεχθεί από την όλη ενέργεια.


Υποστηρίξτε τη