Η μαντήλα της 17χρονης, το αυστραλιανό μοντέλο και η ισλαμοποίηση της Ευρώπης

Στο πιο ακραίο σενάριο, τα ποσοστά των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη το 2050 υπολογίζονται ως εξής: Γαλλία (18%), Ηνωμένο Βασίλειο (17,2%), Ολλανδία (15,2%), Βέλγιο (18,2%), Ιταλία (14,1%), Γερμανία (19,7%), Αυστρία (19,9%), Νορβηγία (17%). Το 2050 είναι λίγο πέρα από τον ορίζοντα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναμένουμε σε δύο ή τρεις γενιές, όπως ο ιστορικός Bernard Lewis είπε, ότι η Ευρώπη θα γίνει «στο τέλος» ισλαμική;

Πριν από τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε κυκλοφορήσει σε όλη τη χώρα αφίσα με τίτλο: «Αποκλείεται», με στόχο να αποθαρρύνει όσους ξένους επιχειρούσαν να εισβάλουν παράνομα στη χώρα. Η αφίσα έγραφε: «Δεν θα κάνεις σπίτι σου την Αυστραλία. Αν μπεις σε πλοίο χωρίς βίζα, δεν θα φτάσεις στην Αυστραλία. Κάθε σκάφος που ζητά παράνομα να εισέλθει στην Αυστραλία θα αναχαιτίζεται η πορεία του και θα απομακρύνεται με ασφάλεια πέρα από τα ύδατα της Αυστραλίας».

Πριν από αρκετές ημέρες και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε εκπαιδευτήριο της Λευκωσίας, ο Λυκειάρχης, με βάση τους κανονισμούς, εκδίωξε τελειόφοιτη μαθήτρια, επειδή φορούσε μαντήλα. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου καθύβρισαν τον Λυκειάρχη τους ως «Ναζί» και «φασίστα», ενώ οι λεγόμενοι πολυπολιτισμικοί και τα ημιμαθή ΜΜΕ, με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας, υποστήριξαν το δικαίωμα της μουσουλμάνας μαθήτριας να φέρει μαντήλα, διότι αυτό επιβάλλει τάχα η ανεκτικότητα, η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα.

Η περίπτωση της μουσουλμάνας μαθήτριας επανέφερε τη συζήτηση για τους αλλοδαπούς οι οποίοι εισβάλλουν παράνομα στην Κύπρο. Καθ’ ομολογίαν του Υπουργού Εσωτερικών, η Κύπρος είναι, κατ’ αναλογίαν πληθυσμού, πρώτη μεταξύ των εταίρων μας σε παράνομες ροές μεταναστών και προσφύγων. Η συνεχής εισβολή παράνομων μεταναστών και η αίτησή τους για παροχή ασύλου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημογραφική σύνθεση της νήσου, όπως και εθνικούς κινδύνους. Να σημειωθεί ότι το 95-98% των παράνομων μεταναστών είναι μόνο άνδρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανήκουμε, είναι χριστιανική, φιλελεύθερη και στηρίζεται στο κράτος δικαίου, σε θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως όλα αυτά ήδη απειλούνται από τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες είναι, κατά συντριπτική πλειοψηφία, ισλαμικές. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αποτελούν την πρώτη γραμμή αυτής της μαζικής μετανάστευσης.

Η Ιταλία, π.χ, όπως και η Ελλάδα, κινδυνεύει να γίνει στρατόπεδο προσφύγων. Λίγο πριν από τις ιταλικές εκλογές τον Μάρτιο του 2018, οι μετανάστες διέσχιζαν τη Μεσόγειο με ρυθμό 200.000 ετησίως. Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι, επέλεξε να κλείσει τα ιταλικά λιμάνια. Η πολιτική του είχε αποτέλεσμα και οι αποβιβάσεις μεταναστών σημείωσαν καθοδική πορεία.

Στην Ελλάδα, οι παράνομοι μετανάστες εισβάλλουν κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες την ημέρα. Τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται απέναντι στις τουρκικές ακτές έχουν βουλιάξει κυριολεκτικά από χιλιάδες μετανάστες. Η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε ένα τεράστιο ισλαμογκέτο, με προφανή τον κίνδυνο να ισλαμοποιηθεί σε λίγα χρόνια. Η μαζική μετανάστευση αλλάζει δραματικά τη δημογραφική σύνθεση της Ευρώπης. Έτσι:

- Στην Αμβέρσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου, τα μισά παιδιά στα δημοτικά σχολεία είναι μουσουλμάνοι. Η Μασσαλία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, είναι ήδη μουσουλμανική κατά το 25%. Το Ρότερνταμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, είναι μουσουλμανική κατά το 20%. Το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, είναι μουσουλμανική κατά το 27%. Εκτιμάται ότι σε μία γενιά το ένα τρίτο των πολιτών της Βιένης θα είναι μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew, η Σουηδία ενδέχεται να είναι μουσουλμανική κατά 30% έως το 2050.

- Η πόλη Λέστερ στη Βρετανία είναι σήμερα κατά το 20% μουσουλμανική. Στο Λούτον, από τους 200.000 κατοίκους οι 50.000 είναι μουσουλμάνοι. Στη Λιόν της Γαλλίας υπάρχουν περίπου 150.000 μουσουλμάνοι σε πληθυσμό 400.000 κατοίκων. Στο πιο ακραίο σενάριο, τα ποσοστά των μουσουλμάνων στην Ευρώπη το 2050 υπολογίζονται ως εξής:

Γαλλία (18%), Ηνωμένο Βασίλειο (17,2%), Ολλανδία (15,2%), Βέλγιο (18,2%), Ιταλία (14,1%), Γερμανία (19,7%), Αυστρία (19,9%), Νορβηγία (17%). Το 2050 είναι λίγο πέρα από τον ορίζοντα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναμένουμε σε δύο ή τρεις γενιές, όπως ο ιστορικός Bernard Lewis είπε, ότι η Ευρώπη θα γίνει «στο τέλος» ισλαμική;

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρώπη μέχρι το 2050 όντως θα γίνει ισλαμική, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα πρώτα στις χώρες προέλευσης των μεταναστών («Ευρωπαϊκά Όνειρα εναντίον Μαζικής Μετανάστευσης», 2.9.2019 και, «Αυστραλία: Μοντέλο για τον περιορισμό της μετανάστευσης», 8.8.2018, του Giulio Meotti στη δεξαμενή σκέψης gatestone institute).

Κανείς δεν υποτιμά τη δραματική ανθρωπιστική διάσταση των μεταναστευτικών ροών που οφείλονται στη φτώχια, στα διεφθαρμένα τοπικά καθεστώτα, στην υπανάπτυξη, στις πολεμικές ή εμφύλιες συγκρούσεις. Όμως, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι, πέραν της πολιτισμικής, η Δύση αντιμετωπίζει και σύγκρουση θρησκειών.

Εκπρόσωποι του Ισλάμ, δημόσια και ξεκάθαρα, προαναγγέλλουν ήδη την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την επιβολή της σαρία. Οι μουσουλμάνοι, αντί να ενταχθούν στις χώρες υποδοχής τους και να σεβαστούν τους νόμους και την ιστορία τους, επιδιώκουν αδίστακτα την ισλαμοποίησή τους. Λοιπόν, μήπως έστω και τώρα, η Δύση οφείλει να υιοθετήσει το αυστραλιανό μοντέλο αντιμετώπισης αυτών των ισλαμικών ροών;