Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Αντί μνημοσύνου, στον Τάσσο Παπαδόπουλο, που διέσωσε την Κ.Δ.

Αυτές τις μέρες η μνήμη αναζητεί τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Τον ηγέτη που διέσωσε την Κ.Δ. Αυτές τις μέρες που νιώθουμε από πάνω μας τα γεράκια της διεθνούς μαφίας και τους γύπες της νέας τάξης πραγμάτων από τα υπερατλαντικά κάστρα ώς τα ευρωπαϊκά μετερίζια της να κινούνται και πάλι για να επαναφέρουν τα σχέδιά τους. Μας απειλούν, όπως μας απειλούσαν, όταν ορθώσαμε το ανάστημα και τους πετάξαμε κατάμουτρα το βροντερό ΟΧΙ. Και σήμερα, που τόσο απαραίτητος είναι ο Τάσσος, σίγησε η αγωνιστική φωνή του, εκδιώχθηκε η τετράγωνη λογική του, χάθηκε από την Κύπρο η εθνική αξιοπρέπεια που εξέφραζε. Άρχισαν να κυκλοφορούν ανενόχλητα τα λαμόγια της πλεκτάνης, με στόχο τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν συγχώρησαν ποτέ τον Τάσσο, που ως μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού ματαίωσε τα σχέδια των ξένων, που ήθελαν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να κάμουν μέλος της ΕΕ το τερατούργημα Ανάν, ένα προτεκτοράτο της Βρετανίας και της Τουρκίας. Και για τέσσερα χρόνια μεθόδευαν την ανατροπή του, που την πραγματοποίησαν με δημοκρατικό τρόπο οι οπαδοί της δεξιάς του ΔΗ.ΣΥ. και της αριστεράς του ΑΚΕΛ, που σήμερα συναγωνίζονται σε υποχωρήσεις, τις οποίες προσπαθούν να φορτώσουν στον Τάσσο και τον Μακάριο. Και οι διεθνείς μεσολαβητές, που έχουν κατά νουν πρώτα τα τουρκικά συμφέροντα και μετά το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συναγωνίζονται ποιος θα μας πιέσει ή θα μας ξεγελάσει για να πετύχουν μια λύση που μας θυμίζει το σχέδιο Ανάν. Ελπίζουν ότι αυτήν τη φορά δεν θα αποτύχουν, αφού βλέπουν ότι εκείνοι που πολέμησαν τον Τάσσο από την πλατφόρμα του ΝΑΙ, έχουν σήμερα το απάνω χέρι. Σήμερα μιλούν για «επανένωση» της πατρίδας μας και προετοιμάζουν τον λαό για την ειρηνική συμβίωση των δυο συνιστώντων κρατών.

Οτιδήποτε και να πρεσβεύει κάποιος, ένα είναι το αναμφισβήτητο γεγονός. Την ιστορική στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία περνούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο της Ιστορίας της, όταν οι θεοί και δαίμονες της διεθνούς πολιτικής συμφερόντων θεώρησαν πως έφτασε η ώρα να επιβάλουν τα σχέδιά τους για την Κύπρο. Όταν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα ταυτίστηκε με τις υπερατλαντικές μεθοδεύσεις και απειλούσε τον κυπριακό λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποταχθεί, για «να τελειώνει με το Κυπριακό». Όταν πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου, που έπιναν νερό στο όνομα της ένδοξής μας ιστορίας και της ελληνικής μας καταγωγής, έγιναν οι πλασιέ ενός σχεδίου που θα διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν ο λαός ανέμενε παθητικά τη μοίρα του, γιατί πίστεψε ότι ήρθε η τελευταία ώρα και το μεγάλο τέλος και κατέβαινε τα τελευταία σκαλοπάτια στου κακού τη σκάλα. Τότε ιστορική συγκυρία έφερε στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας που κινδύνευε, τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Και τότε έγινε η μεγάλη αλλαγή. Η αξιοπρέπεια αντικατέστησε τη μοιρολατρία. Η αντίσταση έδιωξε την ηττοπάθεια. Η αγωνιστικότητα πήρε τη θέση της εθελοδουλίας. Ο λαός ταυτίστηκε με τον ηγέτη του. Και ο ηγέτης ενσάρκωσε τις προσδοκίες του λαού. Η σπίθα της ελευθερίας άναψε ξανά τον πυρσό της αποφασιστικότητας. Το διάγγελμα του ηγέτη μπήκε στις καρδιές του λαού: «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘Κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Και είπε στον λαό: «Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου».

Και ο λαός άκουσε τη φωνή του. Τη φωνή του λυτρωτή ηγέτη, που τον καλούσε για τ’ ανέβασμα ξανά. Και ο λαός πορεύτηκε την πορεία που χάραξε ο ηγέτης. Φώναξε ένα βροντερό ΟΧΙ στις πλεκτάνες και τις μεθοδεύσεις για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την είσοδο στην ΕΕ ενός θνησιγενούς κράτους. Υπερασπίστηκε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.

Το 2004 ο λαός ξαναγεννήθηκε. Ο Ελληνισμός βρήκε ξανά την αξιοπρέπειά του. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αναδείχθηκε εθνικός ηγέτης. Για τούτο οι ξένοι δεν τον συγχώρεσαν ποτέ. Γιατί εκεί που έμαθαν τον λαό να σκύβει ηττημένος, ο Τάσσος τον έκαμε να ξεπεταχτεί νικητής και να φωνάξει το ΟΧΙ της ελληνικής ιστορίας. Η Κ.Δ. με ηγέτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο διασώθηκε.

Αν όμως έρθουν μέρες δύσκολες, αν βρικολακιάσουν οι μέρες του 2004, αν μας βάλουν και πάλι τη θηλιά στο λαιμό, εμείς θα ακούσουμε και πάλι τη φωνή και τον λυγμό του στο διάγγελμα και θα «υπερασπιστούμε το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας». ΄Εχουμε ήδη πάρει από τον Τάσσο Παπαδόπουλο την πνοή του αγώνα για απελευθέρωση και δικαίωση και του έχουμε ανταποδώσει τη ζωή της αιωνιότητας, γιατί η μνήμη του θα είναι αιωνία, καταγραμμένη στην ιστορία των μεγάλων ηγετών τους έθνους.

Υποστηρίξτε τη