Παραπολιτικά

Ο Αβέρωφ στο... ΑΚΕΛ!

Είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, αλλά η στήλη, έτσι για πλάκα, προσπάθησε να φανταστεί πώς θα ήταν εάν όντως ο Αβέρωφ Νεοφύτου έπαιρνε... μεταγραφή για το ΑΚΕΛ. Πρώτα-πρώτα, ακόμα και το όνομα Αβέρωφ θα ήταν ελκυστικό για τους συντρόφους, αφού η κατάληξη –ωφ είναι συνήθης σε... ρωσικά ονόματα. Την ίδια ώρα, ο Φούλης θα θύμιζε στους συντρόφους τη δική του... φτωχολογιά, όπως αποτυπώθηκε και στα εισοδήματα τού «πόθεν έσχες» του, όπου δήλωνε μηδενικές καταθέσεις.

Αλλά το σημαντικότερο θα ήταν ότι ο Αβέρωφ, ξέροντας όλα τα μυστικά του Συναγερμού, θα μπορούσε να αποδομήσει πλήρως το κυβερνών κόμμα.

Θα μπορούσε, επίσης, να αναλάβει ως Γενικός Γραμματέας της αγροτικής οργάνωσης του ΑΚΕΛ, της ΕΚΑ, ως εμπειρογνώμονας στην καλλιέργεια... ελιών, κολοκασιού και άλλων ειδών και ως οδηγός γεωργικών ελκυστήρων. Ταυτόχρονα θα αναλάμβανε και ως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, αφού, ως γνώστης της νοοτροπίας των εργοδοτών, θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προς όφελος των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, θα έπαιρνε μέχρι και τα ηνία του ΑΚΕΛ. Θα πετύχαινε να εκλεγεί Γενικός Γραμματέας, αφού θα κατέβαινε χωρίς ανθυποψήφιο, κάνοντας τα ίδια «μαγικά» που κάνει και στον ΔΗΣΥ, όπου καταφέρνει να εκλέγεται μόνος του.

Τέλος θα μπορούσε να ανεβεί και στο ύπατο αξίωμα του τόπου, αφού το ΑΚΕΛ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον προωθήσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ