Αναλύσεις

Η βαριά σκιά του ισλαμοφασισμού πάνω από την Ευρώπη

Η Τουρκία, πέραν των στρατιωτικών επεμβάσεών της σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ και την παράνομη στρατιωτική κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, εφαρμόζει τις πιο βρόμικες μεθόδους για να αποδυναμώσει τα κράτη στα οποία επιδιώκει να επεκταθεί - Το μεταναστευτικό είναι το μεγάλο της χαρτί, το οποίο ανταλλάσσει με πακτωλό οικονομικών χορηγιών από την Ε.Ε.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άτομα με περιορισμένη πολιτική διορατικότητα καθώς και εντεταλμένους από ξένα κέντρα, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι ροές ισλαμιστών προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Κύπρο, στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη, δεν είναι τόσο αθώες όσο θέλουν οι εμπνευστές τους να φαίνονται. Κάποιοι ελέγχουν τις ροές και εισπράττουν αδρά από το «χρηματιστήριο» των συγκρούσεων και του ανθρώπινου πόνου που άνοιξε σε πολλά μέτωπα η χώρα του Ερντογάν.

Η προσπάθεια σύγκρισης με τους πρόσφυγες της Κύπρου του 1974 είναι άκαιρη και άστοχη. Οι Κύπριοι που ξέφυγαν από τη σπάθα του Τούρκου εισβολέα το 1974 και μετανάστευσαν για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, σεβάστηκαν τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα των χωρών που τους φιλοξένησαν. Πρόκοψαν και άφησαν πίσω τους έργα, όχι χαλάσματα. Δεν προκάλεσαν εστίες συγκρούσεων ή φατρίες με φονικούς ανταγωνισμούς. Σε αντίθεση με τις ορδές των μουσουλμάνων, που όχι μόνο δεν εκτιμούν τη φιλοξενία που τους παρέχεται, αλλά θέλουν να επιβάλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα. Οι ρητορείες και τα ψευδοπροσχήματα περί πολυπολιτισμικών κοινωνιών τείνουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση ανεξέλεγκτη σε βάρος των λαών που τους φιλοξενούν. Αναγκαίο βέβαια να διαχωρίσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες γυναικόπαιδα από τη Συρία, των οποίων η φυγή δικαιολογείται. Οι ενήλικες, όμως, από χώρες όπου δεν υπάρχουν πόλεμοι, τι γυρεύουν σε μια χώρα που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τον βάρβαρο Τούρκο εισβολέα και αντιστέκεται προκειμένου να μην αλλοιωθεί η δημογραφία του νησιού;

Η Τουρκία, πέραν των στρατιωτικών επεμβάσεών της σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ και την παράνομη στρατιωτική κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, εφαρμόζει τις πιο βρόμικες μεθόδους για να αποδυναμώσει τα κράτη στα οποία επιδιώκει να επεκταθεί. Το μεταναστευτικό είναι το μεγάλο της χαρτί, το οποίο ανταλλάσσει με πακτωλό οικονομικών χορηγιών από την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί υποδομές, ώστε την κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει αυτήν την ωρολογιακή βόμβα των κουβαλητών λαθρομεταναστών προς όφελός της, καθότι στην πλειοψηφία τους στέλνονται στην Κύπρο είτε από τα τουρκικά παράλια είτε από τα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, που χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα τα γυναικόπαιδα, βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή από τους στρατοκράτες της Άγκυρας.

Η ελίτ των Βρυξελλών, δεμένη χειροπόδαρα από τα συμφέροντα που έχουν ισχυρά κράτη-μέλη της με την Τουρκία, ακυρώνει με πείσμα προτεινόμενες κυρώσεις κατά της Άγκυρας ακόμα και όταν πλοία και αεροσκάφη της με τις κάννες στραμμένες απειλούν χώρες μέλη της. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία αντιδρά έντονα σε κάθε απαίτηση επιβολής ουσιαστικών οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας, φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί πως το τέρας του ισλαμοφασισμού βρίσκεται εντός των τειχών της Ε.Ε. και η βαριά σκιά του απειλεί τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Όσο και να το «τρέφουν», γίνεται πιο απειλητικό και αδηφάγο.

«Θερμό» καλοκαίρι

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κοσμικής Τουρκίας κάρφωσε ο Τούρκος Πρόεδρος με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Με τη ρητορική του εντός του εμβληματικού ναού της Ορθοδοξίας δεν έστειλε μόνο μηνύματα διχασμού και μισαλλοδοξίας. Οι φασιστικές ιαχές παραπέμπουν στις αρρωστημένες φαντασιώσεις του Ερντογάν να γίνει ο μεγάλος χαλίφης ενός απέραντου μουσουλμανικού χαλιφάτου, όπου θα τσακίζει όσους βρεθούν στον δρόμο του, αλλόθρησκους και ομόθρησκους. Ένας δεύτερος Αμπού Μπακρ ως κληρονόμος διάδοχος του Μωάμεθ.

Προελαύνει ανενόχλητος θυμίζοντας τον φρενοβλαβή Χίτλερ, που παρέσυρε την ανθρωπότητα σε εκατόμβες νεκρών. Οι τουρκικές προκλήσεις σε τόσα πολλά μέτωπα θίγουν συμφέροντα άλλων παικτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και προοιωνίζονται άσχημα ξεμπερδέματα για την ίδια την Τουρκία αλλά και τους λαούς της περιοχής.

«Πόλεμος» NAVTEX

Πέρα από τις νέες NAVTEX, που παράνομα ανακοινώνει η Τουρκία, και την έλευση του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, τα νερά γύρω από την Κύπρο θερμαίνονται επικίνδυνα. Στη θάλασσα της Κύπρου εκατοντάδες τα πολεμικά πλοία που γυροφέρνουν. Δίνεται η εικόνα μιας εμπόλεμης κατάστασης, που κρέμεται από μια θρυαλλίδα για να εκραγεί.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊνζεχάουερ» βρίσκεται στα θερμά νερά της Μεσογείου με την Ελλάδα και την Τουρκία να ερίζουν για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους Αμερικανούς.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία γκρέμισε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τη Ρωσία υπακούοντας δουλικά στους Αμερικανούς, η Λευκωσία διατηρεί καλές σχέσεις και έχει ανοικτή επικοινωνία με τη Μόσχα, παρά τις αφόρητε πιέσεις των ΗΠΑ.

Με διαδοχικές NAVTEX, τις οποίες χορήγησε η Λευκωσία κατόπιν αιτήματος της Μόσχας, ο ρωσικός Στόλος κάνει αισθητή την παρουσία του σε μία περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι τις συριακές ακτές, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι αποτελεί μία ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με την Άγκυρα να προσπαθεί να απαντήσει με δικές της ασκήσεις στα ίδια ακριβώς σημεία.

Συγκεκριμένα, στις 23/7, όταν η Λευκωσία έβγαλε NAVTEX για εκτοξεύσεις ρουκετών του ρωσικού Στόλου 18 με 20 Αυγούστου έξω από το Καστελόριζο, αυτό δεν άρεσε στους Τούρκους. Απάντησαν με δική τους NAVTEX για εκτοξεύσεις ρουκετών του τουρκικού Ναυτικού στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε εκ νέου απάντηση της Μόσχας μέσω Λευκωσίας, όταν και δέσμευσε μία μεγάλη περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο (Κατεχόμενα) και τη Συρία για ασκήσεις ίδιου τύπου του ρωσικού Ναυτικού, στις 6, 14 και 27 Αυγούστου.

Με αυτόν τον «πόλεμο» NAVTEX, η Μόσχα διαμηνύει στην Άγκυρα πως πλέον με τις ναυτικές βάσεις στη Συρία αποτελεί και αυτή μία δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα της επιτρέψει να διαμορφώσει την περιοχή όπως θέλει αυτή.

Η Ρωσία πλέον έχει μόνιμα ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, την οποία ελλιμενίζει στην Ταρτούς της Συρίας και η οποία ανήκει διοικητικά στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Από την άλλη η Αίγυπτος είναι πανέτοιμη να αποτρέψει την τουρκική προέλαση στη Συρία. Το χέρι βοήθειας που άπλωσε η Γαλλία στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι ακόμα μια ενδεικτική προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας στην καθημαγμένη Κύπρο εφόσον οι δήθεν σύμμαχοί μας, όπως οι ΗΠΑ, περιορίζονται σε προτροπές προς την Άγκυρα, ενώ η Ε.Ε. συνεχίζει τον αμανέ του κατευνασμού.

Η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλ. Πούτιν και η υπόσχεση του τελευταίου να παρέμβει προς τον Ερντογάν για εκτόνωση της κρίσης καθώς και για εμπλοκή σ’ έναν δημιουργικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού ενισχύει τις δικλίδες ασφαλείας της Κύπρου έναντι της επιθετικής διάταξης της Τουρκίας. Επιβεβαιώνει ακόμα την ανάγκη όπως η Κύπρος διατηρήσει και αναθερμάνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα αναίσχυντα ψεύδη

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε εκδήλωση στο ψευδοκράτος την Τετάρτη, είπε ότι “είναι δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις περιοχές που μας αδειοδότησε η ‘τδβκ’ και στις περιοχές όπου η Τουρκία έχει θαλάσσια αρμοδιότητα”. Ο ΟΗΕ σιωπά ακόμα, και στην τελευταία έκθεση του Σ. Ασφαλείας δεν γίνεται καμιά αναφορά για τις παρανομίες της Τουρκίας, η οποία διεκδικεί το 44% της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Χουλουσί Ακάρ με θράσος χιλίων πιθήκων κάλεσε τις απειλούμενες από την Τουρκία χώρες «να χρησιμοποιούν προσεκτική γλώσσα και να αποφεύγεται η πρόκληση, η ένταση και η προβοκάτσια». Ο μεγάλος προβοκάτορας καλεί άλλους να μην προβαίνουν σε προβοκάτσιες.

Το αποκορύφωμα της αναισχυντίας των Τούρκων είναι ότι τώρα επιστρατεύουν και άλλα ψεύδη, ζητώντας να τα συζητήσουν σε έναν διάλογο με την Ελλάδα .

Η χώρα που ευθύνεται για τις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων, Ποντίων, Ασσυρίων και Κούρδων ισχυρίζεται πως στην Κρήτη και την Κύπρο έγιναν γενοκτονίες Τούρκων.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος αφού επανέλαβε πως οι κόκκινες γραμμές για την Τουρκία είναι η «γαλάζια πατρίδα» στη Μεσόγειο, η Κύπρος, ο διαμοιρασμός του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ισχυρίστηκε ακόμη ότι στην Κρήτη είχε γίνει γενοκτονία των Τούρκων μουσουλμάνων και πως γενοκτονία έγινε και στην Κύπρο το 1960 και μετά.

Όπως είπε: «Αν κοιτάξετε στην Κύπρο βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει μια κανονική διαδικασία. Στην Κρήτη έχει εξαλειφθεί η παρουσία των Τούρκων μουσουλμάνων (παρασιωπούν την ανταλλαγή πληθυσμού που έγινε τότε)» και συνέχισε: «Αν θέλουν να δουν γενοκτονία, ας κοιτάξουν στην Κρήτη. Αν θέλουν να δουν γενοκτονία, ας κοιτάξουν στην Κύπρο το 1960 και μετά. Η Τουρκία είδε αυτό το παιχνίδι και αυτό που κάνει σήμερα με την άδεια του Προέδρου μας είναι να σκίσει αυτόν τον χάρτη, ο οποίος άλλωστε δεν υπάρχει και θα τον πετάξει. Η υπογραφή της συμφωνίας μας με τη Λιβύη είναι ντε φάκτο σκίσιμο αυτού του χάρτη», ανέφερε.

Ο Φουάτ Οκτάι, αφού απείλησε ανοικτά τη Γαλλία, είπε ότι «η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να περιοριστεί στην ηπειρωτική χώρα, η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να κοπεί η αναπνοή της. Αν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει αυτό, θα κοπεί η δική του ανάσα».

Ο ισλαμοφασισμός σε ένα εφιαλτικό παραλήρημα καλπάζει. Εκείνοι που με ένα αντιπατριωτικό αυτομαστίγωμα συγκρίνουν τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στην Κύπρο λέγοντας πως «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά», ας αφουγκραστούν τον απειλητικό βηματισμό του και ας συνετιστούν. Έφτασε η ώρα να κοπεί η ανάσα του τουρκικού φασισμού προτού είναι αργά.