Παραπολιτικά

«Αφήστε τις Προεδρικές του 2023 και ασχοληθείτε με τον μεταναστευτικό όλεθρο του 2021»

Με κύριο άρθρο της η ομογενειακή εφημερίδα «Ελευθερία», στην έκδοσή της 11.11.2021 με τον πιο πάνω χαρακτηριστικό τίτλο, επισημαίνει με κραυγή αγωνίας το θέμα τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι όντως ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Το λεγόμενο ‘‘μεταναστευτικό’’ πρόβλημα στην Κύπρο έχει φτάσει τώρα στα όρια ολέθρου. Οι καθοδηγούμενες και υποβοηθούμενες από τους Τούρκους ροές παρανόμων μεταναστών απειλούν ευθέως το κράτος, την κοινωνική συνοχή, τις υποδομές και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι πλέον εκτός ελέγχου.

»Αντί τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με τις προεδρικές εκλογές του 2023, ας εγκύψουν στην αντιμετώπιση αυτού του ολέθρου. Ας μην αφήνουν μόνον του τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει την κατάσταση από μόνος του. Χρειάζεται η συνέργεια και δράση όλων, αλλά και η εξουδετέρωση των Ελληνοκυπρίων εκείνων που συνεργάζονται με τους διακινητές εμπόρους ψυχών με πρόφαση τα ανθρώπινα δικαιώματα! Οι μετανάστες αυτοί δεν είναι πρόσφυγες. Ανάμεσά τους κυκλοφορούν και εγκληματικά στοιχεία, που συνιστούν κίνδυνο για την κοινωνία και την ασφάλεια της χώρας. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που κανονικά η κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει πρακτικά στην αντιμετώπιση και αποτροπή εισροής μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως είναι η Κύπρος…». Όλο το άρθρο εδώ:

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/111120219416Eleftheria_1093.pdf

Ας πάρει παράδειγμα επιτέλους η κυπριακή Κυβέρνηση και όλη η πολιτική ηγεσία και λοιποί από την Πολωνία και άλλες χώρες, οι οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο αυτόν τον «όλεθρο», που στη δική μας περίπτωση είναι ενορχηστρωμένος από την κατοχική Τουρκία βάσει του σχεδίου Δρος Νιχάτ Ερίμ (1956)…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ