Επιχειρείν

University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus): H ιδανική επιλογή μετά το Brexit

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμφισβήτητα έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα της Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένες αλλαγές δημιουργούν αίσθημα αβεβαιότητας και προβληματισμού στον βαθμό που αναγκάζουν σε επαναξιολόγηση επιλογών.

Από την 1η Αυγούστου του 2021, όλοι οι υποψήφιοι Ευρωπαίοι φοιτητές θα κατατάσσονται στην κατηγορία των διεθνών φοιτητών, κάτι που αυτομάτως διαφοροποιεί το κόστος φοίτησης και διαμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το κόστος της φοιτητικής visa, που είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο, τo σημαντικότερο ίσως αντίκτυπο είναι και η κατάργηση του Βρετανικού Φοιτητικού Δανείου (Student Loan) που αποτελούσε ένα ουσιώδες κίνητρο για πολλούς Κύπριους, ώστε να προτιμήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο για τις προπτυχιακές όσο και για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

Συνυπολογίζοντας όλες τις επιπτώσεις που αναφέρονται επιγραμματικά πιο πάνω, το University of Central Lancashire Cyprus αποτελεί την αυθεντική Βρετανική Πανεπιστημιακή εμπειρία για κάθε Κύπριο φοιτητή που επιθυμεί να αποκτήσει υψηλής ποιότητας Βρετανική εκπαίδευση, με πολύ χαμηλότερο κόστος στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος σπουδών, ανά μέσο όρο, σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 3 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τις σπουδές στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το University of Central Lancashire Cyprus, όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα σύγκρισης πιο κάτω.

uclan.jpg

Το University of Central Lancashire Cyprus, συνιστά ένα μοναδικό μοντέλο Πανεπιστημίου αφού ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι οι απόφοιτοί του τυγχάνουν του μοναδικού προνομίου να λάβουν Δύο Πτυχία, ένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από την Κύπρο, αποδεικνύοντας έτσι τη διπλή ταυτότητα του University of Central Lancashire Cyprus. Το University of Central Lancashire (UCLan UK) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Πανεπιστήμια της Αγγλίας με τη φοιτητική του κοινότητα να απαριθμεί περισσότερους από 35,000 φοιτητές από 150 και πλέον χώρες.

Το University Central Lancashire Cyprus είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής μέσω UCAS. Είναι διπλά αξιολογημένο και εγκεκριμένο από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και ταυτόχρονα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου, με αποτέλεσμα τα προσφερόμενα πτυχία να τυγχάνουν πλήρης αναγνώρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Για τον λόγο αυτόν, δεν απαιτείται αναγνώριση από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ (Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών), σε αντίθεση με κολλέγια που προσφέρουν σπουδές μέσω τύπου franchise. Και οι τρεις σχολές του Πανεπιστημίου (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομική Σχολή και Σχολή Επιστημών) έχουν αναπτύξει εξαιρετική διασύνδεση με την επιχειρηματική κοινότητα. Η δε ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο, με επαγγελματικές πιστοποιήσεις και αναγνωρίσεις, μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Το Πανεπιστήμιο απολαμβάνει διεθνών μοναδικών διακρίσεων από το British Psychology Society (BPS), το British Computing Society (BCS), το SAS Joint Certificate in Business Intelligence and Data Mining, καθώς και πρωτοποριακή συνεργασία με το σώμα του Παγκόσμιου Φορέα για Επαγγελματίες Λογιστές ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). Επίσης, το πτυχίο Νομικής του University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus), είναι το μοναδικό πτυχίο Νομικής στην Κυπρό με διπλή αναγνώριση από τη Νομική Ρυθμιστική Αρχή και Συμβούλιο Αγγλίας και Ουαλίας (Solicitors Regulation Authority and Bar Standards Board of England and Wales) και από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου. Mόλις πρόσφατα, το University of Central Lancashire κατέκτησε την 3η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα Hospitality & Tourism Management.

Οι εξελίξεις του Brexit δεν έχουν επηρεάσει τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου. Το προσφερόμενο «προϊόν» εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σε επίπεδο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Η δυναμική των προγραμμάτων μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των νέων αποφοίτων όσο και επαγγελματιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προγράμματα: BA (Hons) Advertising and Marketing Communications, BSc (Hons) Computing, BSc (Hons) Web Design and Development, BSc (Hons) Sport and Exercise Science, LLB (Hons), MSc Data Analytics and MSc Cybersecurity.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα προγράμματα του Πανεπιστημίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το University of Central Lancashire Cyprus, διευθετώντας διαδικτυακές συναντήσεις (Online Information Sessions), με τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας (πρόσωπο με πρόσωπο) με τους Συμβούλους Εισδοχής και το Ακαδημαϊκό Προσωπικό μας, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.uclancyprus.ac.cy/online-information-sessions/. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 24 694000 ή με email στο admissions@uclancyprus.ac.cy και να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του νέου κύκλου σπουδών, τον Οκτώβριο 2021.