Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Οι τρίχες του «προξενητή» Ανδρέα Μαυρόγιαννη, η ΔΔΟ και πότε θα παραιτηθεί;

Το ότι Ε/κ πολιτικοί έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ή ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό ασύστολα είναι βέβαια γεγονός. Ελάχιστοι, μετρημένοι ευαισθητοποιούνται κατά διαστήματα και παραιτούνται από ευθιξία για διάφορους λόγους.

Ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης το 2015, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Frederick, είπε το τραγελαφικό ότι η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, που βρισκόταν σε εξέλιξη, αποσκοπούσε στη συμφιλίωση της διζωνικότητας και δικοινοτικότητας με την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου! Ουάου!!!

Στην ίδια ομιλία πρόσθεσε δε ότι οι Τ/κ ζητούν μόνιμες παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο, αλλά δεν σημαίνει ότι τα αποδέχονται όλα (οι Ε/κ). «Σε μια διαπραγμάτευση μπορείς να ακούσεις πράγματα που θα σηκωθεί η τρίχα σου» («Σ»,12.9.2015).

Και, όμως, ο άνθρωπος είχε τέτοια ιδέα για τον εαυτό του, ή προφανώς αγνοούσε ή δεν είχε καν διαβάσει Δρα Νιχάτ Ερίμ και διαχρονικές τουρκικές απαιτήσεις, ή δεν τις ελάμβανε υπόψη, ώστε είπε και υποσχέθηκε των Κερυνειωτών προσφύγων σε συνάντηση μαζί τους ότι: «Οι νέες συνομιλίες θα αποσκοπούσαν στην επιστροφή των προσφύγων, ανεξαρτήτως του πώς θα ονομάζεται η λύση» και ότι… άκουσον-άκουσον «ΔΔΟ και επιστροφή των προσφύγων παντρεύονται και εγώ θα τα παντρέψω. Αν μάλιστα φθάσουμε σε σημείο που αυτό δεν θα μπορεί να γίνει, θα καταγγείλω την εξέλιξη και θα παραιτηθώ από τη θέση του διαπραγματευτή».

Ενόψει της νέας βρετανικής προετοιμασίας και πάλιν «πενταμερούς», πότε θα καταγγείλει και θα παραιτηθεί ο αποτυχών προξενητής/διαπραγματευτής;

Επιστολή «Αδούλωτης Κερύνειας» προς Α. Μαυρογιάννη, 12.2.2021, «Θέμα Αξιοπιστίας - υπενθυμίζουμε το «λόον του αδρώπου».

https://adoulotikerinia.com.cy/%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%83/

Υποστηρίξτε τη