Τι να υποδείξουμε στον Α. Γκουτέρες;

«Τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα», δηλαδή ολότελα τυφλοί, στα μάτια και την ψυχή. Μόνον ως τέτοιους μπορώ να χαρακτηρίσω επιεικώς τους πολιτικούς και κομματικούς ηγέτες και ηγετίσκους που είτε αγνοούν είτε δεν αντιλαμβάνονται τις επαναλαμβανόμενες καθημερινά δηλώσεις των Τούρκων συνοδευόμενες σχεδόν πάντοτε με απειλές ότι δι’ αυτούς το Κυπριακό είναι «λυμένο επί του εδάφους και του χάρτη».

Πρώτος και καλύτερος διεκήρυξε τούτο ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο αποκαλούμενος «πρωθυπουργός της εισβολής», την επομένη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Έκτοτε η Τουρκία ανενόχλητη προχωρεί στη δημιουργία συνεχώς νέων τετελεσμένων, τα οποία και εδραιώνει με σκοπό και στόχο την επανάκτηση και τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου και τη μετατροπή του Κυπριακού Ελληνισμού σε μία θλιβερή μειονότητα, που με τη μέθοδο του εποικισμού και της αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα, τελικά θα έχει την τύχη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Όσοι αγνοούν τούτο και δεν το αντιλαμβάνονται είτε αφελώς σκεπτόμενοι είτε ενσυνείδητα διευκολύνουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σκοπός των οποίων είναι ο εποικισμός και της Αμμοχώστου. «Ξεχάστε το Βαρώσι. Αυτό τελείωσε. Περαστικά σας» (Φουάτ Οκτάι - Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης).

Διερωτώμαι, λοιπόν, τι αναμένουμε σπεύδοντας στην ούτω καλούμενη «πενταμερή άτυπη διάσκεψη», όταν οι Τούρκοι καθημερινά διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι το μόνο που συζητούν είναι η δημιουργία «δύο κρατών».

Μάλιστα στη δική μας περίπτωση οι αποτελούντες θα έλεγα την «πέμπτη φάλαγγα» (αγγλόδουλοι, τουρκοπροσκυνημένοι, ψοφοδεείς και άλλοι) μάς εκφοβίζουν όπως και στην περίπτωση της μη έγκρισης του σχεδίου Ανάν ότι θα είχαμε «Μικρασιατική Καταστροφή».

Είναι απορίας άξιον τι περιείχε το κείμενο της επιστολής – πρόσκλησης που απηύθυνε ο Γεν. Γραμματείας του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες – περιστοιχιζόμενος από τις συμπαθείς «κορούδες» Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Τζέιν Χολ Λουτ και Ρόζμαρι ντι Κάρλο, βοηθό Γ.Γ. για πολιτικές υποθέσεις που ασχολούνται με το Κυπριακό – προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, εάν τον προσκαλεί ως τέτοιον ή ως Εκπρόσωπο της «ελληνοκυπριακής αρχής», οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να του την είχε επιστρέψει επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά περί Κύπρου ψηφίσματα από το 1964 μέχρι σήμερα και να του υποδείξει ότι καθήκον του είναι να εργαστεί για την εφαρμογή τους και όχι να τηρεί ίσες αποστάσεις.

Υ.Γ. Νομίζω ότι… αδίκως διαμαρτύρονται όσοι καταγγέλλουν τη συμμετοχή μας με το τραγούδι EL DIABLO, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον προσεχή διαγωνισμό της EUROVISION. Δεν θα υπήρχε… επιτυχέστερη συμμετοχή, αφού όλα στην Κύπρο... πηγαίνουν κατά διαόλου. Όσον αφορά τη EUROVISION, έχει πλέον καταντήσει δείγμα της παρακμής της Ευρώπης και του πολιτισμού της σε όλους τους τομείς.

* Πρώην συνδικαλιστής