Επιχειρείν

Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Το μοντέλο αλλάζω τρεις φορές την ημέρα τους ασθενείς στο ίδιο κρεβάτι είναι προβληματικό

Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε ο θωρακοκαρδιοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, αναφερόμενος σε πρόσφατη έρευνα η οποία κατέταξε το AMC ως το πιο αξιόπιστο ιατρικό κέντρο στην Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει πως ένα νοσοκομείο που δεν είναι ενταγμένο στο ΓεΣΥ και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, εξακολουθεί να είναι το υπ' αριθμόν ένα ιατρικό κέντρο στην Κύπρο, σε μια περίοδο μάλιστα που το ΓεΣΥ παρέχει δωρεάν φροντίδα και βρίσκεται στο επίκεντρο της ιατρικής δραστηριότητας, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη επιβράβευση για το AMC, είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Σωτηρίου.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψη ότι το μοντέλο που ακολουθείται σήμερα στο ΓΕΣΥ είναι λανθασμένο και προβληματικό, κάνοντας μάλιστα λόγο για φαινόμενα και πρακτικές που δεν υπήρχαν προηγουμένως, όπως η μαζική κατανάλωση της ιατρικής και η αντικατάσταση της ποιότητας από την ποσότητα.

Σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε, τόνισε εμφαντικά ο Δρ Σωτηρίου, υποδεικνύοντας ότι για το AMC, το μοντέλο αλλάζω τρεις φορές την ημέρα τους ασθενείς στο ίδιο κρεβάτι είναι προβληματικό.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το American Medical Center οφείλει και θα παραμείνει επικεντρωμένο στην ποιότητα και στην επιλεκτική εφαρμογή της ιατρικής για πολύ εξειδικευμένες επεμβάσεις, οι οποίες χρειάζονται πολύπλοκες ομάδες ιατρών, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων RAI Consultants, η οποία αφορούσε έξι Κέντρα Υγείας της Κύπρου, το American Medical Center κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας, ανάμεσα σε αστικές και αγροτικές περιοχές.