Επιχειρείν

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Τζιωρτζή στη Βαλένθια

Με δύο βάθρα σε ισάριθμες κούρσες έκανε ποδαρικό στο 2021 ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς για το πρωτάθλημα NASCAR Whelen Euro Series, ο οποίος έγινε το Σαββατοκύριακο (15-16/5) στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, ο Κύπριος οδηγός ήταν δεύτερος στην πρώτη κούρσα και τρίτος στη δεύτερη, φεύγοντας από τη Βαλένθια με 69 βαθμούς – όσους και ο Tobias Dauenhauer και 11β λιγότερους από τον Τσέχο Martin Doubek που κυριάρχησε κερδίζοντας και τις δύο κούρσες αλλά και τις δύο pole position.

Η πίστα της Βαλένθια είναι από τις αγαπημένες του Βλαδίμηρου καθώς εκεί το 2020 είχε σημειώσει τα καλύτερα αποτελέσματά του.

Με το Νο1 και φέτος στη Ford Mustang και την στήριξη της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA o Τζιωρτζής αγωνίζεται στην κατηγορία EURO NASCAR 2 του πρωταθλήματος. Με εφόδιο τις περσινές εμπειρίες και την 4η θέση στην τελική κατάταξη του 2020 (2ος ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους), ο Τζιωρτζής ρίχτηκε στη φετινή μάχη με στόχο τον τίτλο. Αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports με την οποία έτρεξε και πέρσι.

Πολύ καλό τριήμερο

Μετά από πολύ καλά ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή (14/5) που τον βρήκαν στις θέσεις 1-2, ο Τζιωρτζής προκρίθηκε δεύτερος για την πρώτη κούρσα που έγινε το Σάββατο (15/5), θέση στην οποία τερμάτισε, αν και χρειάστηκε να παλέψει αρκετά με τον Dauenhauer ο οποίος τον είχε περάσει στην εκκίνηση. Στην κούρσα της Κυριακής (16/5) ξεκίνησε τρίτος – πήρε σειρά εκκίνηση βάσει του ταχύτερου γύρου του στην πρώτη κούρσα - για να τερματίσει στην τρίτη θέση, παρότι είχε και πάλι χάσει μια θέση στην εκκίνηση, την οποία χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να ανακτήσει.

Σημειώνεται ότι ήταν ένα πολύ θερμό Σαββατοκύριακο στην ισπανική πόλη με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 65 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

«Θετικό ξεκίνημα»

«Ήταν ένα πολύ θετικό ξεκίνημα με αισθητή βελτίωση στο ρυθμό συγκριτικά με πέρσι. Το καλό ξεκίνημα μου δίνει περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω την Academy Motorsports και την Alex Caffi Motorsports & Race Art Technology που έδωσαν όλο τους το είναι για όλα τα αυτοκίνητα της ομάδας. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην REMEDICA χωρίς την στήριξη της οποίας θα μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να φέρω αυτά τα αποτελέσματα» αναφέρει ο Βλαδίμηρος.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα γίνει στην Τσεχία 19-20 Ιουνίου.

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή και για το 2021 είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA, ενώ τον υποστηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars, το πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.