Κυβέρνηση Αναστασιάδη: Ανασχηματισμός πριν «σφίξουν» οι ζέστες

Κυβερνητικό λίφτινγκ προετοιμάζεται και τα βιογραφικά αρχίζουν να πηγαινοέρχονται. Πληροφορίες για αποχώρηση του Υπουργού Υγείας.

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και όπως όλα δείχνουν τοποθετείται εντός του τρέχοντος μηνός. Αφού ολοκληρωθεί λοιπόν και το «σίριαλ» προεδρία της Βουλής, σειρά έχει η αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρόεδρος προκρίνει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Όπως μετέδωσε και η αρχισυντάκτρια της «Σημερινής» Σκεύη Σταύρου το βράδυ της Δευτέρας στο «ΣΙΓΜΑ», στην παρούσα φάση είναι όλα ρευστά και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη με την ανάδειξη του νέου Πρόεδρου της Βουλής.

Αν δηλαδή το κυβερνών κόμμα δεν καταφέρει να αποκτήσει πλειοψηφία στην Βουλή τότε μπαίνει και σε κίνδυνο η ισορροπία του Κοινοβουλίου εφόσον δεν θα μπορούν να ψηφιστούν κυβερνητικά νομοθετήματα αλλά και να επιτευχθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ενώ γενικότερα δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί το κυβερνητικό έργο.Σε πρωινή του παρέμβαση πάντως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει συζητήσει το εν λόγω θέμα.

Την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ αφού σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ από την άλλη Τρίτη ή Τετάρτη ο Πρόεδρος θα έχει κύκλο επαφών με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος του Υπουργικού που έχει εκφράσει πρόθεση αποχώρησης από το Κυβερνητικό σχήμα. Ο Υπουργός Υγείας έχει εκφράσει την πρόθεσή του προς τον Πρόεδρο χωρίς όμως να έχει τεθεί οτιδήποτε γραπτώς. Τις τελευταίες ώρες πάντως ένα όνομα που «παίζει» για το εν λόγω Υπουργείο, είναι αυτό του Αδάμου Αδάμου. 

Στο κάδρο της ευρύτερης ανανέωσης μπαίνουν και οι διορισμοί των νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε Ημικρατικούς Οργανισμούς και Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, οι οποίοι θα γίνουν τον επόμενο μήνα.