«Βόμβα» με οσμή σκανδάλου για τον πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα

Σέρνεται στα δικαστήρια από Ρώσο πρώην βουλευτή για απάτη, συνωμοσία και απόσπαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Βαριές κατηγορίες για σοβαρότατα αδικήματα απάτης αντιμετωπίζει ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», ο Ρώσος υπήκοος Adnan Muzykaev, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Δούμα (Βουλής) της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - Ρωσίας στη Δούμα, κίνησε αγωγή εναντίον του Γιώργου Βαρνάβα και της Amelina Smyrli Elena, με την οποία τους κατηγορεί για:

1/ Συνωμοσία, απάτη, απόσπαση περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων, μέσω ψευδών παραστάσεων.
2/ Απόσπαση 80,000 ευρώ μέσων ψευδών παραστάσεων από Ρώσο υπήκοο.
3/ Δόλια, παράνομα, κατά παράβαση των αρχών του αδικαιολόγητου πλουτισμού και κατόπιν απάτης μέσων ψευδών παραστάσεων απέσπασε ακίνητο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον κ. Βαρνάβα, ο οποίος δηλώνει ότι «η πράξη η οποία έχει γίνει είναι μία καθόλα νόμιμη πράξη που έγινε τον Απρίλιο του 2018». Θεωρεί πως «με βάση τα δεδομένα, αδίκως ο συγκεκριμένος προχώρησε στην εν λόγω αγωγή. Σίγουρα δεν θα δικάσουμε δημόσια την αγωγή, γι’ αυτόν τον λόγο, ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των δικαστηρίων, όπου αποτάθηκε ο συγκεκριμένος Ρώσος».

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.