Ειδήσεις

Ακυρώνονται οι κάρτες φιλάθλου λόγω του #KartaGate

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ επιβεβαιώνει ότι ο Οργανισμός προβαίνει σε ακυρώσεις και αντικαταστάσεις στο μητρώο της Κάρτας Φιλάθλου όσων φιλάθλων έχουν επηρεαστεί.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έχει αρχίσει τις ακυρώσεις των αριθμών κάρτας φιλάθλου των ατόμων των οποίων έχουν ενδεχομένως διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα λόγω του #KartaGate.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Economy Today η διαδικασία ακυρώσεων των υφιστάμενων αριθμών κάρτας έχει ξεκινήσει σήμερα ενώ δίδεται στους φιλάθλους ταυτόχρονα άλλος αριθμός κάρτας φιλάθλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε ολοκληρώσει την έρευνά της την  Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις του Economy Today σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στις 27 Ιουλίου 2021.

Όπως είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ για το #KartaGate καταχωρώντας τα εκτεθειμένα προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μπορούσε να δει και να κατεβάσει τις Κάρτες Φιλάθλου με την φωτογραφία του κάθε επηρεαζόμενου οπαδού.

Σχολιάζοντας επ’ αυτού η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε τονίσει στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι στις 7 Σεπτεμβρίου ότι έπρεπε να είχαν ήδη γίνει διορθωτικές κινήσεις από τον ΚΟΑ, όπως ήταν οι αρχικές συστάσεις, αλλά και όπως είχε διαβεβαιώσει και ο ίδιος ΚΟΑ πριν ένα μήνα.

screenshot_1[1].jpg

Επιβεβαιώνει τις ενέργειες στην Κάρτα Φιλάθλου ο ΚΟΑ

Το Economy Today επικοινώνησε με την Μαίρη Παπαμιλτιάδου, Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός προβαίνει στις εν λόγω ενέργειες για να διασφαλίσει τόσο την φυσική ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επηρεαζόμενων φιλάθλων.

Η κ. Παπαμιλτιάδου ανέφερε ότι ο ΚΟΑ έχει προχωρήσει σε ακύρωση των υφιστάμενων αριθμών κάρτας φιλάθλου και επανέκδοση νέας λόγω των ενδεχόμενων παραβιάσεων των προσωπικών δεδομένων των φιλάθλων.

Τόνισε ότι η εν λόγω ενέργεια γίνεται ανάμεσα σε άλλες ενέργειες που γίνονται για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων της Κάρτας Φιλάθλου.

Η ενημέρωση των φιλάθλων των οποίων σύμφωνα με την Έρευνα της Επιτρόπου ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα έχει αρχίσει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Η ΓΔ του ΚΟΑ σημείωσε ότι φίλαθλοι ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να αναρτηθεί και επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης έχουν ενημερωθεί και οι δύο ομάδες ούτως ώστε να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες κατά την έκδοση εισιτηρίων.