Τοπικά

Δημοτικές Εκλογές μειωμένης θητείας με προϋπόθεση τη ψήφιση νομοσχεδίων

Ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε σήμερα του ζήτημα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το «SigmaLive», όπως ανέφερε ο Νίκος Νουρής εντός της Επιτροπής, τα χρονοδιαγράμματα λένε ότι μέχρι τον Μάιο του 2024 πρέπει να είναι σε πλήρη εφαρμογή η Μεταρρύθμιση.

Η λύση σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός ενώπιον της Επιτροπής είναι η επέκταση της θητείας των εκλελεγμένων ατόμων στα Δημοτικά Συμβούλια. Σημείωσε επίσης πως δεν υπάρχει ένσταση και για εκλογές μειωμένης θητείας νοουμένου ότι θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση πριν τις εκλογές.

Στην Ολομέλεια στις 23 Σεπτεμβρίου τίθεται η προϋπόθεση να είναι περάσουν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση.

Αν όντως αποφασιστεί η διεξαγωγή εκλογών αυτό πρέπει να κλειδώσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους αυτοί που θα συμπληρώσουν τα 18. Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα είναι όπως όλα δείχνουν η 12η Δεκεμβρίου.

Τα νομοσχέδια ωστόσο πρέπει να έχουν πάρει το πράσινο φως προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα και να τεθούν ζητήματα ακύρωσης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.