Παραπολιτικά

Οι άλλοι... Καλικάντζαροι

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων, την περασμένη Πέμπτη, εξαφανίστηκαν από τη μακαρία μας νήσο και οι Καλικάντζαροι, σύμφωνα με την παράδοσή μας. Τι γίνεται όμως με τους... άλλους Καλικάντζαρους, οι οποίοι παρέμειναν απτόητοι εδώ για να μας ταλαιπωρούν;

Και πρώτα-πρώτα οι... Κορωνοκάντζαροι, με όλες τις μεταλλάξεις τους. Οι Κορωνοκάντζαροι αναβίωσαν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο τις παλιές δοξασίες για τους αυθεντικούς Καλικάντζαρους, ότι ανεβαίνουν στη Γη για να βασανίζουν τους ανθρώπους και να προκαλούν μεγάλες αναστατώσεις. Δυστυχώς, οι αποκρουστικοί Κορωνοκάντζαροι δεν φεύγουν ούτε με αγιασμούς, ούτε και με... ξεροτήανα ή λουκάνικα πάνω στο δώμαν. Μόνο το εμβόλιο μπορεί να τους κρατήσει μακριά.

Την ίδια ώρα, δεν έχει αποχωρήσει ούτε ένας... Αττιλοκάντζαρος, από τους 40.000 που μαγαρίζουν την κατεχόμενη γη μας, για 48ο έτος. Και φυσικά ούτε και οι Αττιλοκάντζαροι εξαφανίζονται με αγιαστούρες και παρακάλια. Και μάλιστα ένας από τους αρχηγούς τους, ο Τσαβούσογλου, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν αποχωρούν με τίποτε.

Ένα άλλο είδος Καλικαντζάρων που παραμένουν ανάμεσά μας, εγχώριο είδος αυτοί, είναι οι... Χουλιγκάντζαροι, οι οποίοι εμφανίζονται κυρίως σε γήπεδα, προκαλώντας σοβαρά επεισόδια και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι Χουλιγκάντζαροι κάνουν την εμφάνισή τους και με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Ασφαλώς δεν θα μας εγκαταλείψουν ούτε οι... Σκανδαλοκάντζαροι, οι οποίοι, ακόμη και εν καιρώ πανδημίας, εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να κερδοσκοπούν. Το χειρότερο είναι ότι οι Σκανδαλοκάντζαροι δεν τιμωρούνται και συχνά επιβραβεύονται κιόλας από το σύστημα, γι’ αυτό και το παίζουν άνετοι και με την πρώτη ευκαιρία ξαναδοκιμάζουν να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι.

Και, ασφαλώς, ολόκληρο το 2022 και τους δύο πρώτους μήνες του 2023 θα έχουμε και τους υποψήφιους... Προεδροκάντζαρους να ανεβαίνουν στα δώματά μας και να μας φωνάζουν:
Τιτσίν-τιτσίν λουκάνικον,
μασιαίριν μαυρομάνικον,

κομμάτιν ξεροτήανον,
δώστε μας τζιαι την... ψήφον σας,
να φάμεν τζιαι να... μείνουμεν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ