Αναλύσεις

Παίζει με τη φωτιά και τις επιλογές του ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος, εκτός από το Αιγαίο, βάζει στο πολεμικό κάδρο την Κύπρο - Πότε και γιατί θα πάει σε πόλεμο;

Παίζει με τη φωτιά και με τις επιλογές του ο Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας ως φόντο την κρίση με την Ελλάδα, ενώ οι ΗΠΑ προειδοποιούν διά της διπλωματικής οδού ότι δεν θέλουν κρίση εντός ΝΑΤΟ σε μια περίοδο κατά την οποία η συμμαχία πρέπει να είναι σε συνοχή, αφού ο Πούτιν αλλάζει τους κανόνες του πολέμου στην Ουκρανία με την προσάρτηση εδαφών, προτάσσοντας ως ασπίδα ασφαλείας την πυρηνική αποτροπή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, εκτός από το Αιγαίο, βάζει στο πολεμικό κάδρο την Κύπρο, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει τον Αττίλα! Κι άλλο; Πόσο; Οι μονάδες είναι πλήρεις. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι η αναβάθμιση της ποιότητας υλικού και υποδομών. Για να είναι πειστικός ότι θα μας λιώσει και για να αυξάνει τις ευθύνες και τις ενοχές εκείνων που άφησαν την Κύπρο αθωράκιστη λόγω της εξευμενιστικής πολιτικής και ελέγχονται για εγκληματική αμέλεια. Διότι οι δυο βασικές αποστολές του κράτους είναι η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια των πολιτών του και της κυριαρχίας τους. Στην Κύπρο ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Και ο Ερντογάν επιδίδεται σε έναν ψυχολογικό πόλεμο για να προκαλέσει πανικό.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Ερντογάν θα φθάσει στα άκρα. Πότε κινδυνεύει η Κύπρος και κατά πόσον θα διαχυθεί η κρίση από το Αιγαίο κοντά μας; Είμαστε η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού, επειδή η πολιτική ηγεσία και το κομματικό κατεστημένο υιοθετούσαν την πολιτική του εξευμενισμού και της ανοχύρωτης πολιτείας. Συνεπώς είμαστε ο κύριος, ανά πάσα στιγμή, στόχος.

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.