Κυπριακό

Τούρκος Νομπελίστας συμμετέχει σε εκστρατεία αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ»

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της εκστρατείας για αναγνώριση του παράνομου μορφώματος που σχηματίστηκε στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, τυπώθηκαν οι συγκεκριμένες μπλούζες

Ως σημαντική είδηση αναδεικνύεται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ η κίνηση του Δρος Aziz Sancar, νομπελίστα (2015) Καθηγητή μοριακής βιολογίας στο University of North Carolina School of Medicine, να φωτογραφηθεί με μπλούζα στην οποία αναγράφεται στα αγγλικά «Η ΤΔΒΚ πρέπει να αναγνωριστεί».

aziz sancar capture.PNG

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της εκστρατείας για αναγνώριση του παράνομου μορφώματος που σχηματίστηκε στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, τυπώθηκαν οι συγκεκριμένες μπλούζες, στις οποίες είναι τυπωμένη και η «σημαία» της «ΤΔΒΚ».

Ο παγκοσμίου φήμης Νομπελίστας φωτογραφήθηκε με την εν λόγω μπλούζα και στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ εκφράζονται διθυραμβικά σχόλια για την υποστήριξη που προσέφερε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για αναγνώριση.

aziz sancar capture.PNG

Φαίνεται ότι την μπλούζα τού είχε δωρίσει η «Σύμβουλος Υγείας του Προέδρου της ΤΔΒΚ», Δρ Nedime Serakıncı, «πνευματικό παιδί» του Sancar όπως δηλώνει η ίδια.