Τοπικά

Αραιή σκόνη μέχρι την Πέμπτη - Δείτε το δελτίο καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή. Από το βράδυ της Τρίτης, στην ατμόσφαιρα πιθανόν να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι και την Πέμπτη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά και στα νότια παράλια νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά παράλια, οι άνεμοι θα στραφούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί σύντομα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες κατά κύριο λόγο νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Την Πέμπτη, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε νότιες και δυτικές ορεινές περιοχές. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει, στις περισσότερες περιοχές, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.