Πολιτισμός

Θεατρικό Αναλόγιο «Ιστορίες αναπηρίας»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, φιλοξενεί το θεατρικό αναλόγιο «Ιστορίες αναπηρίας» την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, η ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία.

Οι «Ιστορίες Αναπηρίας», της Μαριάννας Παφίτη, σε σκηνοθεσία του Λουκά Ιωάννου, γράφτηκαν ειδικά για την ανακοίνωση της Οργάνωσης Πολιτισμού (Αναπηρίας) «Νεόφυτος» και αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Κύπρο.

Πλην της πρώτης παράστασης (2019), το θεατρικό αναλόγιο παρουσιάστηκε ξανά περιλαμβάνοντας καινούριες ιστορίες. Πρόκειται για ένα έργο εν προόδω που καταγράφει ιστορίες αναπηρίας τις οποίες η συγγραφέας του συλλέγει στη διάρκεια της δικής της εμπειρίας και πορείας με την αναπηρία.

Με βάση τις αρχές της Οργάνωσης «Νεόφυτος», στο έργο συμμετέχουν άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος συμπερίληψης των ανθρώπων με αναπηρία.

Συντελεστές: Πρωτότυπο κείμενο: Μαριάννα Παφίτη, Σκηνοθετική επιμέλεια: Λούκας Ιωάννου, Επιμέλεια μουσικής: Ιωάννης Σχίζας, Ανάγνωση – Ερμηνεία: Μαριάννα Παφίτη, Μαρία Ττόφα, Νίκη Παπαπέτρου, Σπυρούλλα Μαυρογιάννη, Διερμηνεία στην Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα: Παναγιώτα Θεμιστοκλέους, Υποστήριξη ομάδας: Χρύσω Καλούδη. Διάρκεια: 60 λεπτά. Είσοδος ελεύθερη.

Τα βράδια των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.