Κυπριακό

Να ερωτηθούν οι Ε/κ αν θέλουν διαζύγιο ή ομοσπονδία, δήλωσε ο Ναμί

Eνόσω δεν υπάρχει κόστος γι’ αυτόν που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, «ακόμα και πουλιά στον αέρα να πιάνουμε, δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό», ανέφερε ο πρώην Τ/κ διαπραγματευτής

Η τ/κ εφημερίδα «Σταρ» με τίτλο «Πρέπει να ερωτηθούν οι Ε/κ εάν θέλουν διαζύγιο ή ομοσπονδία» αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί στο τ/κ κανάλι Αντ., Ο κ. Ναμί δήλωσε ότι ενόσω δεν υπάρχει κόστος γι’ αυτόν που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, «ακόμα και πουλιά στον αέρα να πιάνουμε, δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό».

Ανέφερε επίσης ότι μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στις διαπραγματεύσεις, διαπίστωσε πως για να υπάρξει λύση πρέπει να πουν «ναι» και οι δυο πλευρές. «Πώς θα γίνει αυτό; Ενας δρόμος υπάρχει. Να συνεχίσουμε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από εκεί που μείναμε και να το τελειώσουμε. Όταν τελειώσει αυτό και εάν οι Ε/κ πουν όχι, τότε πρέπει από την αρχή να ορίσουμε το τι θα γίνει». Η προσωπική του άποψη, είπε, είναι πως θα πρέπει αυτό να είναι η αναγνώριση δύο κρατών. «Πρέπει να ρωτήσουμε τους Ε/κ ψηφοφόρους εάν αυτό που θέλουν είναι, όχι το παρόν στάτους κβο, αλλά μια ομοσπονδία, ή ένα διαζύγιο. Γιατί κάθε φορά το αποτέλεσμα καταλήγει στο στάτους κβο (υφιστάμενο). Εάν κάνουμε αυτήν την ερώτηση από την αρχή τότε το Κυπριακό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί», ανέφερε ο Οζντίλ Ναμί.